Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Trpký Kumrovec pre Petroltrans Rally Team

Tuesday, 12. 09. 2023 - 08:03, Public relations   

Trpký Kumrovec pre Petroltrans Rally Team

Kärcher Rally Kumrovec 2023 bola ďalšou súťažou započítavanou do seriálu Central European Zone (CEZ), ktorú mala naša posádka Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák vo svojom kalendári  7.-9.9.2023. Chorvátsky usporiadateľ pripravil trať o celkovej dĺžke 216,12 km z čoho bolo ostrých 101,96 km rozdelených do 11. rýchlostných skúšok.

Uroš Modlic;230908-kum-0229.jpg

Štvrtková ohliadka trate ukázala, že usporiadateľ nesklamal a rýchlostné skúšky (RS) sú opäť špecifické v prekrásnom prostredí, no technicky veľmi náročné. Nové úzke asfalty lemovala štrková krajnica, ktorá predpovedala zmenu podmienok na náročnejšie po každom prejazde. Celý tím bol pripravený na 100% a posádka bojovať o popredné priečky.

Uroš Modlic;230908-kum-0806.jpg

Piatkové ráno predpovedalo ďalší krásny slnečný deň. Administratívne a technické preberanie prebehlo bez problémov a obedňajší shakedown potvrdil, že technika v podobe Ford Fiesta Rally2 funguje ako má. Jemné doladenie nastavení a nedočkavosť pred popoludňajším ostrým štartom sprevádzala dobrá nálada.

Uroš Modlic;230908-kum-4697.jpg

Štart do prvej RS potvrdil, že ambície bojovať o “bedňu“ sú reálne. Všetko fungovalo perfektne. Do druhej nočnej RS sa chlapci veľmi tešili nakoľko nočné RS im sedia a majú ich radi. Napriek tomu, že po prvom prejazde sa trať zmenila z asfaltovej na štrkovú, posádka odštartovala v plnom nasadení. Zhruba v polovici trate začali vnímať zintenzívňujúci klepotavý zvuk šíriaci sa od zadnej nápravy, ktorý neveštil nič dobré.

Uroš Modlic;230908-kum-2192.jpg

Prejazd do servisnej zóny posádku utvrdil, že klepot je stále hlasnejší a bolo jasné, že to bude niečo vážnejšie. Večerný servis ukázal, aký vie byť motoršport trpký. Diferenciál sa rozhodol ukončiť svoju životnosť a bolo nereálne ho v čase servisnej zóny opraviť. Napriek tomu naši mechanici podali neuveriteľný výkon a snažili sa nájsť náhradné riešenie. To by teoreticky bola výmena za nový, no ten sme žiaľ v náhrade nemali. Napriek tomu, že sa Vlastovi podarilo počas noci zohnať nový, bolo nereálne časovo to stihnúť v raňajšej servisnej zóne, ktorá mala len 15. minút.

Uroš Modlic;230908-kum-4925.jpg

S pohárom trpkosti a sklamania naša posádka odstúpila pre technickú poruchu. Chorvátsko sa opäť opúšťa smutne. Pevne veríme, že ďalšia súťaž v tejto krajine bude pre nás úspešná a prinesie nám kopu radosti z tohto športu. Ďakujeme za podporu našim partnerom: PETROLTRANS, a.s., DOUVE AGRO s.r.o., Apartmány Tatry s.r.o., Progress Trading s.r.o., Tatracinky s.r.o., Košická odťahovka 24 s.r.o., Autogu Plaza s.r.o., H2 Security ako aj všetkým ostatným, ktorí nás akokoľvek podporujú. Ospravedlnenie patrí fanúšikom, no darmo, človek mieni, keď technika to mení. Tešíme sa na vás na ďalšom podujatí u nás doma v Dobšinej 15.-16.9.2023 RALLY DOBŠINÁ.

Ján Slovák PTRT



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri