Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Trophée Andros: A víťazom sa stáva...

Monday, 08. 02. 2010 - 10:04, T. Szabosi   

Trophée Andros: A víťazom sa stáva...

Vo finále v Clermont / SuperBesse bolo veľmi rušno a za sezónou Trophée Andros 2010 padla opona. Jej 21. repríza priniesla verdikt a tu máme laureátov.


Jean-Philippe Dayraut zdvojnásobil svoj vklad!

Jean-Philippe Dayraut obhájil svoj minuloročný titul. Jazdec Škody získal až sedem víťazstiev zo všetkých 13 pretekov. So svojim jedinečným Tulouským štýlom sa dostal na vrchol i napriek veľkej konkurencii, zloženej najmä novinkou roka s veľkým „N", Dacia Duster. Za jej volantom skúšal všetko možné Alain Prost, ktorý sa v troch pretekoch aj presadil. Dvojnásobný víťaz Trofeje dojazdil už druhú sezónu ako vicemajster. Olivier Panis, ako ďalší bývalý jazdec F1, uzavrel víťaznú trojicu. Pre jazdca z Grenoble je to premiéra, i keď vyhral v St-Dié des Vosges, viackrát však uviazol na štvrtom mieste. Vďaka výsledkom Dayrauta a Panisa Škoda získala titul v Pohári konštruktérov.

 Jozef Pisch;1t1u5051-1.jpg

Šesťkrát sa na víťazné stupienky dostal Bertrand Balas so svojou Auris po boku Zoskupenia Koncesionárov Toyota, z toho štyrikrát v tejto sezóne, čo mu prinieslo umiestnenie na konečnej štvrtej priečke. Predchádza tak i dvoch favoritov: Jean-Baptista Dubourga a Francka Lagorcea. I keď títo pomerne často zažiarili v špeciáli Clio, DA Racing, technické problémy boli príliš početné na to, aby zamierili na vyššie miesta v tabuľke.

Tibor Szabosi;co8c2033.jpg

Ako siedmy celkovo, Didier Thoral dobíja hodnotenie Jednotlivcov, a to s jedenástimi víťazstvami v trinástich pretekoch! Nasledujú ho Olivier Pernaut a Thierry Joncoux. Lionel Régal (Promotion) zvládol svoju prvú sezónu kompletne. Vo svojej skupine získala Ženskú Trofej pred Bérénice Demoustierovou, Anne-Sophie Lemonnierová.

Tibor Szabosi;co8c2556.jpg

Elektrická Trofej
Premiéra pre Nicolasa Prosta a jazdca...


Prvé 100% zelené preteky, Elektrická Trophée Andros splnila svoje predsavzatia... aj čosi navyše. V šampionáte sme boli svedkami tvrdého súperenia, či množstva nebezpečných havárií. Nakoniec sa do toho zasvätil so svojimi prvými pretekmi na ľade Nicolas Prost, a to najlepším spôsobom. Takisto bodoval aj v súťaži Corporate pre jazdcov. Olivier Pernaut s Stef-Tfe a Christophe Ferrier s Nice-Côte d´Azur dojazdili ako prví traja v poradí, zatiaľ čo Marlène Broggi s Norauto sa stala víťazkou Ženskej skupiny.

Jozef Pisch;1t1u3999-1.jpg

Akadémia
Objav Damiena Crépeaua!

Mládež úspešne potvrdila vystriedanie Ice-Girls s prvým pretekom série Akademický Andros. Táto kategória dôkladne splnila svoju úlohu a objavila nejeden nádejný talent. Víťaz pretekov Défi Sprint Car FFSA, Damien Crépeau zmaril predpovede a vyznamenal sa po skvelom duely s Andréou Dubourg. O týchto jazdcoch budeme bez pochýb v najbližších rokoch veľa počuť. Predčili Vencenta Duberta a Marine Merciera, ktorý skončil na štvrtej priečke so stratou len troch bodov na Nicolasa Chomata.

Tibor Szabosi;co8c2057.jpg

Sprint Car
Frédéric Bourlange sa blíži do cieľa...

Frédéric Bourlange po niekoľkých sezónach konečne získal prvý titul. Stalo sa tak po urputnom boji s Laurentom Macouinom, držiteľom titulu. Títo muži sa desaťkrát opakovane zmocnili prvého miesta: šesť víťazstiev Bourlangea, štyri Macouina. Tretí skončil Sébastien Mercier, ktorý tiež okúsil, ako chutí česť prvého miesta, v Isole 2000, tak ako Julien Durandet, štvrtý v celkovom hodnotení, ktorý na najvyšší stupeň vykročil dvakrát.

Tibor Szabosi;co8c2141.jpg

Pilot Bike
Sylvain Dabert, presne a pestro!

Dojazdením v dvanástich pretekoch v Top5, Sylvain Dabert preukázal kvality na získanie titulu Pilot Bike, najlepšieho jazdca na motorke. Víťazovi sa v poslednej sezóne 2010 úspešne podarilo do jazdy vložiť aj dravosť a jeho posledná jazda nám ostáva v pamäti. Dabert predbehol úspešného Cédrica Lassaignea a Maximea Emerya.

Jozef Pisch;1t1u5385-1.jpg

Trojnásobný víťaz seriálu Pilot Bike, opätovne vo svojej disciplíne, predviedol perfektný záver sezóny hlavne hat-trickom v St-Dié des Vosges. So štyrmi bodmi nasleduje Noël Duvert. Alexandre Schneider dopĺňa päticu v uchvacujúcich pretekoch.

 

tropheeandros.com - preklad: Klaudia Gondová

 

Fotogaléria z Trophée Andros Lans en Vercors 2010 

Fotogaléria z Trophée Andros - Isola 2000 - 2009 part 1

Fotogaléria z Trophée Andros - Isola 2000 - 2009 part 2

 

Neviete čo znamená "Tulouský štýl" v podaní Jean-Philippe Dayraut, nasledujúce fotografie z prejazdu jednej zákruty vám povedia viac ako tisíc slov.

Jozef Pisch;1t1u5011-1.jpg

Jozef Pisch;1t1u5015-1.jpg

Jozef Pisch;1t1u5021-1.jpg

Jozef Pisch;1t1u5023-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri