Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tretia priečka z Rakúska pre KM Racing Slovakia

Wednesday, 09. 03. 2016 - 10:50, Public relations   

Tretia priečka z Rakúska pre KM Racing Slovakia

Československá posádka Ondřej Bisaha - Lukáš Šintal navštívila uplynulý víkend rakúske mestečko Raabs an der Thaya a to preto, aby tam odštartovala sezónu skvelých výsledkov v tíme KM Racing Slovakia.

Po „zahriatí" na Dobšinskej zime sa slovenský tím KM Racing rozhodol presunúť na prvú veľkú súťaž tejto sezóny, ktorou sa stala Schneerosen rallye v neďalekom Rakúsku. Organizátori pripravili na sobotu 5.marca, pre 64 prihlásených posádok, zaujímavú asfaltovú trať so šotolinovými úsekmi, dlhú celkovo 223,17 km s deviatimi rýchlostnými skúškami.

bisaha3.jpg

Najväčšími adeptmi na víťazstvo boli domáci Martin Fischerlehner s Tobiasom Unterwegerom, ktorí štartovali s číslom 1 na vozidle Mitsubishi Carisma GT. Nemali to však jednoduché, pretože na rakúske trate sa vydali aj ich kolegovia Gerald Rigler s Martinom Rossgattererom s dostatočne výkonným Fordom Fiesta S2000, no aj Roman Odložilík s Martinom Turečkom na Forde Fiesta R5 či Ondřej Bisaha s Lukášom Šintalom na Škode Fabia S2000. Počas celého dňa sa poradie neustále menilo. Posádka KM Racing Slovakia neodštartovala úplne najlepšie, pretože v úvode musela riešiť problém s pneumatikou. „Hneď v prvej rýchlostnej skúške sme mali na ľavej zadnej pneumatike tzv. pomalý defekt cez ventil, čím sme mali zbytočné uvoľnenie svornosti na diferenciáloch. Očakávali sme totiž mokro, blato a námrazu, čo na naše prekvapenie na trati nebolo. Na ďalšiu sekciu sme tak pritiahli špéry v diferenciáloch a auto sa začalo správať o poznanie lepšie", prezradil spolujazdec Lukáš Šintal.

bisaha4.jpg

Časy posádky sa v jednotlivých skúškach zlepšili, čím poskočila zo siedmeho na šieste miesto. Aj keď v RS8 bola piata, väčšia strata jej už nedovolila vystúpiť vyššie a v závere tak mohla oslavovať šieste miesto v absolútnom poradí a tretie miesto v triede 2. „Táto súťaž bola veľmi dobre pripravená a zorganizovaná bez zbytočného zdržiavania. Trate boli nádherné, s častým striedaním tempa a vybrané úseky kompletne na šotoline. Naša posádka zvolila vzhľadom k veľkej strate z úvodu režim testovania a skúšku nastavení. Musím povedať, že sme si odniesli naozaj kopec užitočných dát a informácií. Ďakujeme KM Racing Slovakia za podporu", dodal Lukáš.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri