Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Trápenie Rally performance na Rzeszowe

Wednesday, 13. 08. 2014 - 18:27, Public relations   

Trápenie Rally performance na Rzeszowe

Tím Rally Performance vyrážal na Rajd Rzeszowski v dobrej nálade. Po prvých obhliadkach mali Jano Urbančík s Ferim Sobotom veľký rešpekt, ale zároveň sa tešili - s takýmito traťami zatiaľ nemali žiadne skúsenosti a preto sa bolo čo naučiť a čo vyskúšať. Počas obhliadok navyše dostali defekt, a tak niektoré rýchlostné skúšky obhliadli s dojazdovou pneumatikou a z rozpisu tak posádka nemala ten najlepší pocit. Nepríjemnosti však pokračovali aj počas presunu pretekárskeho vozidla Clio Williams, s ktorým štartovali. Vysoká pokuta od Poľskej polície a následný príjazd členov tímu v neskorých nočných hodinách nikomu na nálade nepridal. 

Tibor Szabosi;h7p5939-2.jpg

Ďalší deň celé trápenie pokračovalo, na technickom preberaní Clio odmietlo poslušnosť a nechcelo naštartovať. Hovorí hlavný mechanik Peter Kundlák: "Štartér vyzeral byť v dobrej kondícii, nedávno bol na repase a ešte v deň, keď sme vyrážali úplne bez problémov fungoval. Žiaľ technika je taká a niekedy nepríjemne prekvapí.". Namiesto shakedownu tak tím zháňal a následne vymieňal nový štartér.

Tibor Szabosi;h7p6666-1.jpg

"Na štarte prvej RS som bol optimistický. Povedal som si, že už sa pokazilo čo sa mohlo a už nás čaká iba skvelá zábava. Prvú RS zrušili kvôli havárii a to ma utvrdilo v tom, že na neznámych tratiach bude lepšie zvoliť opatrnejšie tempo. Navyše sme zle zvolili pneumatiky a cítil som, že auto na mokre nebrzdí a nezatáča tak, ako by mohlo s lepším obutím. Druhú RS som išiel opatrne, napriek tomu sme boli veľmi nedotáčaví a do viacerých zákrut sme sa zmestili len tak tak. Opatrnosť sa oplatila a po druhej RS sme skončili na príjemnom treťom mieste v triede s vyše 50 sekundovým náskokom. K tomu nám samozrejme pomohlo aj nešťastie Jozefa Krišku, ktorý sa do jednej zo zákrut nezmestil a mal problémy s návratom na trať. Nepríjemné počasie pokračovalo aj na RS 3, po ktorej sme si stále komfortne držali tretiu pozíciu. K opatrnosti nás neustále nabádalo aj veľké množstvo úplne zničených rally špeciálov, ktoré lemovali trate Rajdu Rzeszowského.", opisuje prvé kilometre preteku Jano Urbančík.

Tibor Szabosi;h7p8012-3.jpg

Potom sa však opäť prihlásila smola, o ktorej hovorí spolujazdec Feri Sobota: "Akurát sa nám vylepšilo počasie a začali sme si jazdu poriadne užívať. Jano zrýchlil a obaja sme sa tešili z parádnych rýchlostných skúšok. Zrazu však bol v aute kopec dymu a Jano len sucho skonštatoval, že horíme. Začala extrémne šmýkať spojka a jazda od tohto momentu bola iba trápením. Rozhodli sme sa skúsiť dôjsť do cieľa RS, čo sa nám nakoniec napriek brodu a stúpaniu pred koncom podarilo, ale už bolo jasné, že sme skončili."

Tibor Szabosi;h7p6673.jpg

"Následne v servise padlo rozhodnutie využiť možnosť neabsolvovať celý počet kôl mestského okruhu a hneď po prvom sa doplaziť do UP aspoň pre nejaké body za prvý deň. Po penalizácii to bolo 8 bodov do celkového hodnotenia. Hneď ráno sme odstúpili, nemalo žiadny zmysel pokračovať. Prevodovka tak zničila naše nádeje na pekné umiestnenie nie len v rámci Rzeszowa, ale aj v celkovom poradí majstrovstiev SR, kde sme boli predbežne na druhom mieste.", dokončil neveselé rozprávanie Jano.

Tibor Szabosi;h7p8020-3.jpg

Taká je bohužiaľ rally, niekedy sa pokazí všetko, čo sa pokaziť môže. Tím Rally Performance však určite nevešia helmy na klinec a tak ich najbližšie uvidíte na Rally Košice, kde budú štartovať v rámci SRP aj Jano Kundlák s Marcelom Hrankom na Honde Civic VTi.



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri