Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Toyota s Alonsom má titul vo WEC

Sunday, 05. 05. 2019 - 09:55, Ľuboš Kašický   

Toyota s Alonsom má titul vo WEC

V predposledných pretekoch MS vytrvalostných špeciálov v Spa vyhrala posádka Alonso, Buemi a Nakajima, čím zabetónovala titul v Pohári konštruktérov pre Toyotu a je iba krôčik od jazdeckého titulu.

 

Toyota Gazzo Racing TS050 Hybrid so štartovým číslom 8 vyhrala v divokých ardenských pretekoch, kde sa jazdili v daždi aj snehu, štyrikrát za safety carom a trápenie ukončila až červená vlajka jedenásť minút pred šesťhodinovým limitom. 52 tisíc zmoknutých a uzimených divákov na tento zážitok určite dlho nezabudne.

rtjm1904my579.jpg

Nezabudne však ani ostro sledovaný Fernando Alonso, ktorý spolu so Sebastienom Buemim a Kazuki Nakajimom zvíťazili s náskokom jedného kola pred posádkou tímu Rebelion Racing v zložení Berthon, Lurent a Menezes. Druhá posádka Toyoty v zložení Kamui Komayashi, Pechito Lopez a Mike Conway prišla do ieľa po technických problémoch so stratou štyroch kôl na šiestom mieste.

rtjm1904my571.jpg

Tento výsledok jednak definitívne potvrdil majstrovský titul v super-sezóne 2018/2019 pre továrenský tím Toyoty, keď má pred poslednými pretekmi v Le Mans náskok na druhý tím Rebelion 61 bodov (Toyota 177, Rebelion 116, SMP 86, ByKolles 22,5, CEFC 1 bod.).

rtjm1904my623.jpg

Zároveň však Alonso, Buemi a Nakajima majú pred Le Mans 31 bodový náskok na svojich tímových rivalov a v hre je už iba 39 bodov. Alonso má teda najbližšie k tretiemu titulu majstra sveta, ktorý tentoraz môže získať v pretekoch vytrvalostných špeciálov. História si neskôr už nespomenie, že Toyota bola jediným továrenským tímom s výraznou prevahou nad súkromnými tímami.

rpodium.jpg

Definitívne rozhodnutie padne v polovici júna, keď sa odjazdia slávne preteky 24 hodín v Le Mans (v čase konania rely v Hustopečiach).

race-results-20.jpg

standings-19.jpg

rtjm1904my601.jpg

rtjm1904my576.jpg

rtjm1904my535.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri