Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Továrenský tím Škoda Motorsport sa predstaví na Rallye Monte Carlo

Sunday, 21. 12. 2008 - 11:00, T. Szabosi   

Továrenský tím Škoda Motorsport sa predstaví na Rallye Monte CarloOficiálna premiéra pretekárskeho špeciálu Škoda Fabia Super 2000 na súťažných tratiach sa odohrá na januárovej Rallye Monte Carlo (21.-24.1.2009) v rámci šampionátu IRC (Intercontinental Rally Challenge). Vo farbách továrenského tímu Škoda Motorsport sa predstaví česká posádka Jan Kopecký so spolujazdcom Petrom Starým a fínsky pilot Juho Hänninen s krajanom Mikkom Markkulom.

Škoda Auto úspešne dokončila proces homologizácie vozidla a od medzinárodnej automobilovej federácie FIA dostala oficiálne potvrdenie povoľujúce štart Fabia Super 2000 na súťažiach usporiadavaných FIA.



„Sme naozaj hrdí, že môžeme nadviazať na viac ako storočnú tradíciu motoristického športu pod značkou okrídleného šípu. Na medzinárodnom poli je našou snahou nasadzovať vozidlo na vybraných súťažiach, najmä seriálu IRC. Sme presvedčení, že prichádzame s absolútne konkurencieschopným vozidlom. V spolupráci s našimi importérmi budeme hľadať možnosti využitia súťažného špeciálu na jednotlivých národných úrovniach. Taktiež chceme úspešne naštartovať predaj pretekárskeho vozidla záujemcom z rád privátnych tímov. Stranou nezostane ani ďalší vývoj a testovanie Fabia Super 2000,“ vyjadril sa k návratu na pretekársku scénu Dr. Eckhard Scholz, člen predstavenstva Škoda Auto pre technický vývoj.



Šéf tímu Škoda Motorsport Michal Hrabánek ďalej vysvetľuje rozhodnutie o výbere oboch jazdcov: “Obaja, Jan i Juho, sú aj napriek svojmu mladému veku na veľmi dobrej jazdeckej úrovni a disponujú aj dostatkom skúseností. Veríme, že v spojení s naším vozidlom a tímom ich výkonnosť aj naďalej porastie a budeme spoločne úspešne reprezentovať značku Škoda v rallye“.



Základné technické parametre vozidla Škoda Fabia Super 2000:

Dĺžka 3992 mm, šírka 1798 mm, rázvor 2486 mm, hmotnosť 1200kg
Pohon: 4x4
Motor: zážihový atmosférický štvorvalec, 16 ventilov, zdvihový objem 1998 ccm, hliníkový blok a hlava valcov, výkon 265 koní, krútiaci moment 245 Nm
Prevodovka: X-trac 6 stupňová sekvenčná s troma mechanickými diferenciálmi
Spojka: AP Racing – Ø 184 mm
Elektronika: Magneti Marelli
Zavesenie: McPherson – vpredu aj vzadu
Tlmiče: Reiger Racing systém
Brzdy: Brembo, kotúče o priemeru 355 mm vpredu a 300 mm vzadu (asfalt), šotolina 300 mm vpredu aj vzadu
Kola: disky OZ s pneumatikami BF Goodrich 18´´ (asfalt) a 15´´ (šotolina)




































Test Škody Fabia Super 2000 v južnom Francúzku
1




Test Škody Fabia Super 2000 v južnom Francúzku 2








Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri