Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tomáš Ondrej smeruje na šotolínovú Arad rally

Wednesday, 08. 08. 2012 - 23:44, Zdenka Frývaldská   

Tomáš Ondrej smeruje na šotolínovú Arad rally

Po náročnej aprílovej Timiş rally sa rožňavská posádka Tomáš Ondrej - Matej Vavrek rozhodla, že odštartuje aj na ďalšom rumunskom podujatí. Tentoraz to bude šotolínová Raliul Aradului, alias Arad rally.

 

repu2.jpg

V poradí štvrtým podujatím z maďarského šampionátu v rally bude v aktuálnej sezóne 2012 Arad rally, ktorá sa uskutoční v dňoch 17.- 18.8. v Rumunsku. Jej hlavným organizátorom je D-Moto Kft., ktorý ju zaradil okrem majstrovstiev Maďarska aj do Rallye 2. Pre súťažné posádky pripravil celkovo 494 kilometrov, z ktorých 125 km tvoria merané úseky. Medzi prihlásenými sa okrem rumunských a maďarských dvojíc nachádza aj jedna slovenská, presnejšie Tomáš Ondrej s Matejom Vavrekom. Keďže na posledných pretekoch nenastali žiadne komplikácie, posádka sa predstaví v nezmenenom zložení. „Maťo sa mi v Temesvári ukázal ako spoľahlivý spolujazdec. Som s ním maximálne spokojný a neplánujem nejakú zmenu", povedal jazdec.

Jozef Pisch;1t1u6962-1.jpg

Niekoľkými zmenami však prešlo ich Mitsubishi Lancer Evo III. „Keďže sa jedná o šotolínovú rally, auto muselo prejsť drobnými úpravami. Tie hlavné sa týkajú samozrejme podvozku a tlmičov, ktoré sme prispôsobili náročnejším podmienkam a celé auto zdvihli vyššie", dodal opäť Tomáš. Zároveň sa vyjadril k tomu, že hlavným cieľom posádky bude dôjsť do cieľa a dobre si zajazdiť. „Preteky sa ukazujú ako veľmi náročné či už dĺžkou alebo obtiažnosťou rýchlostných skúšok. Veríme, že dôjdeme až do cieľa".

arad.jpg

Prvá rýchlostná skúška, „special stage Arad", sa uskutoční už v piatok, po 17:00 hod. priamo v meste Arad, v ktorom sa bude nachádzať aj riaditeľstvo súťaže. Druhý deň pretekov sa začne pár minút po ôsmej hodine, v poradí druhou rýchlostkou a pokračovať bude až po poslednú deviatu. Vyhlasovanie výsledkov a odovzdávanie cien bude prebiehať od 17:40 hod.

zt

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri