Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tlačenica na čele Liqui Moly Winter cupu

Tuesday, 17. 01. 2012 - 23:13, Daniel Mandzi   

Tlačenica na čele Liqui Moly Winter cupu

 S veľkým záujmom jazdcov aj divákov sa stretáva  súťaž Liqui Moly Winter Cup, s čím nepočítali ani samotní organizátori zo Slovakia Rally Systemu, ktorí pripravili už dve kolá zimnej automobilovej súťaže.

 

Tibor Szabosi;co8c2719-3.jpg

Druhé kolo, ktoré sa uskutočnilo v polovičke tohto mesiaca, už malo všetky atribúty zimnej rely, keď na trati už nechýbal sneh. Niekoľko hodín pred súťažou sa prebudila Perinbaba, ktorá snehovou nádielkou potešila jazdcov aj divákov, ktorých ani mrazivé počasie neodradilo prísť na trať rýchlostnej skúšky. Jej dĺžka bola necelých 5 km a bola situovaná v priemyselnej časti Šalgovík pri Prešove. Jazdci ju absolvovali trikrát.

Tibor Szabosi;co8c2178-5.jpg

Takmer šesťdesiatka súťažiacich, medzi nimi viacerí rýdzi amatéri, sa zišla na druhom kole Liqui Moly Winter cup,, ktorého podmienky boli náročné, no všetci účastníci sa snažili jazdiť tak, aby došli bez problémov do cieľa. Na štarte nechýbali zvučné mená domácich súčasných či bývalých jazdcov. Na trati sme mohli sledovať umenie Drotára, Moznera, Ondreja, Halušku, ktorí sú pravidelnými účastníkmi slovenského šampionátu v rely, ale aj bývalých jazdcov - Múdreho či Horáka. Nechýbali ani dvojice zo súťaže Slovenského rally pohára, ktoré sa snažili zabojovať o čo najlepší výsledok. V absolútnom poradí sa pozornosť sústredila na trojicu jazdiacu na Mitsubishi lancer EVO IX a X - Drotár, Ondrej a Mozner, ktorej pozíciu sa snažili znepríjemniť ďalší.

Tibor Szabosi;co8c3738-3.jpg

Víťazné ambície neskrýval Drotár, ktorý dominoval v prvom kole tejto trojdielnej súťaže, avšak drobné chybičky v každej jazde druhého pokračovania ho obrali o celkový primát. Ten si vybojoval vyrovnanou jazdou Tomáš Ondrej, ktorý v cieli neskrýval spokojnosť:. „Rely je úžasná disciplína a zakaždým rozhodujú maličkosti.  Sem patria aj chybičky a teraz som sa im nevyhol. V dvoch jazdách som tri razy nedobrzdil, musel som cúvať, a to rozhodlo. Potešila ma hojná účasť jazdcov, ktorí sa prišli popasovať so snehom na trati, patrí im poďakovanie, lebo vytvorili peknú atmosféru zimnej súťaže. Už teraz sa teším na záverečné kolo a opäť by som privítal rovnaké podmienky aké sme mali teraz," povedal po skončení druhého kola I. Drotár. Trať ako aj zimné podmienky si pochvaľoval aj Rado Mozner, ktorý po dvoch druhých miestach a jednom treťom si vyjazdil celkovo tretiu priečku, podobne ako v prvom kole. „Každý prejazd som sa snažil si užiť a dosiahnuté časy ma príjemne prekvapili," hovoril R. Mozner. Trojdielny seriál Liqui Moly Winter cup má teda za sebou už dve kolá a posledné, naplánované na 12. februára, rozhodne o konečnom poradí v absolútnom poradí i v jednotlivých triedach.

Tibor Szabosi;co8c3846-6.jpg

Výsledky - absolútne poradie:

1. Tomáš Ondrej
2. Igor Drotár
3. Radovan Mozner
4. Róbert Horák
5. Tomáš Goboňa

Tibor Szabosi;co8c2134-3.jpg

Trieda do 1400 ccm:
1. Peter Pigula
2. Tomáš Polovka
3. Miroslav Krbaťa
4. Tomáš Bernát
5. Peter Bartko

Tibor Szabosi;co8c3928-3.jpg

Trieda do 1600 ccm:
1. Richard Gembický
2. Vlado Hudy
3. Milan Škopinský
4.Peter Hyrja
5. Štefan Kubacka

Tibor Szabosi;co8c3931-5.jpg

Trieda do 2000 cm:
1. Peter Haluška
2. Róbert Béreš ml.
3. Patrik Kecer
4. Martin Gunár
5. Miroslav Bernát

Tibor Szabosi;co8c3939-4.jpg

Trieda nad 2000 ccm:
1. Tomáš Ondrej
2. Igor Drotár
3. Radovan Mozner
4. Róbert Horák
5. Tomáš Goboňa

Tibor Szabosi;co8c2173-4.jpg

Autá so zadným náhonom:
1. Radovan Bekeč
2. Marek Pazderák
3.Milan Terezčák
4. Tomáš Grega
5. Peter Lorinc

Tibor Szabosi;co8c3965-3.jpg

Priebežné poradie v absolútnom hodnotení:
1. -2. Drotár
Ondrej po 55 bodov
3.-4. Mozner, Goboňa po 38
5.-6. Múdry, Horák po 33 bodov.

Tibor Szabosi;co8c3944-5.jpg

Fotogaléria LM Winter Cup

Fotogaléria LM Winter Cup II

Fotogaléria LM Winter Cup III

Fotogaléria LM Winter Cup IV



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri