Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Tím Styllex opäť na svetovej scéne

Friday, 18. 10. 2024 - 12:35, Public relations   

Tím Styllex opäť na svetovej scéne

Styllex, tím s už viac než 50-ročnou históriou a titulmi nielen na domácej, ale aj svetovej pôde, ide súťažiť o ďalší možný historický úspech. V dňoch 23. – 27. októbra sa totiž uskutoční už tretí ročník unikátneho motoršportového podujatia FIA Motorsport Games v španielskej Valencii. Áno, motoršport má svoje hry. Medzinárodná automobilová federácia FIA a organizácia SRO spojili sily a priniesli do nášho sveta toto jedinečné podujatie, ktoré dáva jazdcom príležitosť reprezentovať svoju krajinu na medzinárodnej pôde.

T. Szabosi;jm1a9713.jpg

Tieto „preteky národov“ uzreli svetlo sveta prvý krát v roku 2019 a pokrývajú najrôznejšie motoršportové disciplíny. Sústredia sa najmä však na tie, ktoré nemajú oficiálne vyhlásené majstrovstvá sveta. Jazdci tak dostávajú možnosť bojovať o tú najcennejšiu medailu.

M. Bobko;760a6466-cr3.jpg

Dokopy 28 kategórii je zahrnutých do programu tohtoročných hier. Patrí medzi nich aj rally, ktoré je už dlhoročnou doménou tímu Styllex. Martin Koči bude reprezentovať Slovensko so spolujazdcom Petrom Těšínským rovno v troch rôznych disciplínach – Rally4, Rally4 Tarmac (asfalt) a Rally4 Gravel (šotolina). Súťažiť sa tak bude v priebehu troch dní na dvoch rôznych povrchoch, ktoré sú na MSG hodnotené ako samostatné disciplíny. Prvý deň je dedikovaný šotoline španielskych hôr. Druhý deň si pretekári vyskúšajú dobre známe okresky na hladkom asfalte. Vďaka účasti na majstrovstvách sveta má Martin skúsenosti zo španielskych rýchlostných skúšok, ktoré budú dobrým základom pre našu reprezentáciu na hrách.

dizajn-fia-games-peugeot-208.jpg

Michal Koči, manažér tímu Styllex, potvrdil, že najväčším lákadlom pre tím bude ale práve hodnotenie z kombinovanej disciplíny: „FIA Motorsport Games sú pre náš tím nové, nepoznané podujatie, a je to pre nás nová výzva. Podujatia sa zúčastníme v rámci reprezentácie Slovenska a našou snahou bude dosiahnuť čo najlepšie výsledky v kategórii Rally4.“ O tej sa rozhodne až v nedeľu podvečer. Posledný deň tak uvidíme veľkolepé finále, kde si tri najrýchlejšie posádky uplynulých dvoch dní zmerajú sily v prostredí okruhu Circuito Ricardo Tormo. Posádky budú pretekať na trati spoločne, s hromadným štartom, ale každá bude nasledovať svoju vopred určenú trasu, ktorá sa každé kolo obmení. Víťaz získa to najcennejšie -  zlato v Rally4.

T. Szabosi;jm1a1483-2-1.jpg

Kategória Rally4 nie je tímu Styllex vôbec cudzia. Martin Koči má na svojom konte niekoľko víťazstiev rýchlostných skúšok v triede RC4 na svetovej scéne v rámci účasti v Junior WRC 2021. Minulý rok dokonca získal titul majstra Slovenska vo vozidle Peugeot 208 Rally4, v ktorom bude štartovať aj na hrách.

T. Szabosi;jm1a0856.jpg

“Na FIA Motorsport Games sa nesmierne teším, ale zároveň je to pre mňa veľká výzva. Jednak ideme hájiť farby Slovenska a bojovať o medailu, čo je pre mňa novinka, ale zároveň som na súťaži podobnej majstrovstvám sveta dávno neštartoval,” vyjadril sa Martin k svojej premiérovej účasti na motoršportových hrách. Preteky tohto formátu si vyžadujú zodpovedný a profesionálny prístup, ktorý je pre tím Styllex samozrejmosťou. “Určite sa na hry pripravíme a verím, že to bude stačiť aspoň na to, aby sme vedeli odštartovať v rozumnom tempe, a postupne budeme zrýchľovať,” potvrdil Martin.

T. Szabosi;asf72699-4.jpg

Slovensko doposiaľ získalo na FIA motoršportových hrách každý rok jednu medailu. Zlato sa nám zatiaľ neušlo. Tohtoročná výprava bude opäť početnejšia a tak i nádej na úspech väčšia. Budeme držať palce tímu Styllex v reprezentácii Slovenska a veríme, že nadviažu na svoje predošlé úspechy.

T. Szabosi;jm1a2515.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri