Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tesný súboj Tänaka a Mikkelsena o vedenie v nemeckej rely

Friday, 18. 08. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Tesný súboj Tänaka a Mikkelsena o vedenie v nemeckej rely

Prvá etapa desiateho podniku MS rely načrtla pozície. M-Sport má tri autá v prvej päťke, ktorú dopĺňa najlepší citroen a najlepší hyundai.


Po štvrtkovom prológu na novej super-špeciálke v Saarbruckene sa dnes prvá etapa naplno rozbehla na známych úsekoch v moselských viniciach. Dve klasiky (išli sa dvakrát) doplnili tri nové super-špeciálky, ktoré prekvapivo dnes potrápili Ogiera veľmi podobne, ako včerajší Saarbruckene Meeka. Francúz vyrobil na poslednom úseku hodiny a stratil asi dvadsať sekúnd, ktoré ho stáli priebežne tretiu pozíciu.

Copyright manufacturer;2017011115al-1.jpg

Po včerajšej čerešničke Kopeckého nám bolo jasné, že si ju musíme užiť, lebo dnes príde realita. Honza s Pavlem logicky nemohli stačiť na silnejšie wéerecéčka a už na RS2 sa vrátili do reality druhej desiatky. Do čela sa vyhupol Dani Sordo s hyundaiom, no dlho sa netešil. O dve eresky neskôr vyletel z trate a v dnešnej etape skončil.

Copyright manufacturer;2017germany-rm-013.jpg

Poradie prvej etapy začala rysovať 22-kilometrová viničná RS3-ka Mittelmosel. Na prvé dve miesta vyskočili Ott Tänak (fiesta WRC) a Andreas Mikkelsen (citroen C3 WRC), ktorí až do konca dnešnej etapy zvádzali nádherný súboj o desatinky sekúnd. Estónec vyhral tri rýchlostné skúšky a nakoniec sa aj stanuje na prvom mieste. Statočný Mikkelsen však zaostáva iba o päť sekúnd a nocuje svoj citroen ako druhý. Pre francúzsku značku je to dlho očakávaný návrat na čelné priečky, no s pribúdajúcimi kilometrami sa bude stupňovať aj vnútorný tlak na výsledok. Uvidíme preto, ako sa s tým nórsky pilot dokáže vysporiadať.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger161.jpg

Hyundaoim nemecký asfalt až tak veľmi nešmakuje, no spomínaná chyba Ogiera v poslednom krátkom úseku Thierry Neuvillovi pomohla k priebežnému tretiemu miestu. Ogier je o dve sekundy za ním na štvrtom mieste a piaty je Evans s ďalšou fiestou. Tu však treba dopovedať, že po prvej sekcii sa počas servisu strhla poriadna búrka a do prvej eresky druhej sekciu išla špička na mokrých gumách. Na ich postavenie to však zásadný vplyv nemalo.

Copyright manufacturer;2017germany-sv-120.jpg

Citroen má okrem Mikkelsena ešte Breena na siedmom mieste a včera deklasovaný Meeke sa trápi na 31.mieste, pričom jeho strate ešte narastá! Ani Toyota nemôže oslavovať, lebo Hänninen je šiesty a Latvala dokonca až ôsmy! Navyše fínsky víťaz Lappi havaroval na RS7 a ak bude zajtra pokračovať, tak s veľkou stratou.

Copyright manufacturer;tgr-0046-5.jpg

Vo WRC2 zvádzajú napínavý súboj o víťazstvo dve továrenské Škody Fabie R5, keď Kopecký vedie o päť sekúnd pred Tidemandom. V priebežnom poradí sú na desiatom a jedenástom mieste. O tretie miesto zvádzajú podobný súboj dve fiesty R5 so Sunninenom a Camillim.

res-leg1-2.jpg

V sobotu pokračuje nemecká rely osmičkou náročných meraných úsekov na Baumholdere. Čaká sa, že sa bude lámať chlieb. Uvidíme, kto si uchmatne najväčšiu kôrku. Začína sa o deviatej ráno a konči okolo ôsmej večer.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri