Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Teším sa na moravskú šotolinu, vraví Čech

Monday, 10. 06. 2019 - 00:30, Ľuboš Kašický   

Teším sa na moravskú šotolinu, vraví Čech

Vlajku popradského tímu STING MOTORSPORT bude na súťaži v Hustopečiach, ktorá je tretím podnikom rozbehnutého slovenského rely šampionátu, držať posádka Richard a Róbert Čech.

 


Povzbudení vydareným štartom pod domácimi Tatrami sa Čechovci nevedia dočkať nasledujúcej súťaže, ktorou je mimoriadne náročná moravská rely v Hustopečiach. „Síce som tam ešte nemal možnosť štartovať, no vlani som zažil skvelú atmosféru súťaže, keď som pomáhal „servisovať“ Tiborove (Tibor Kovacs) auto. Vnímal som tak náročnosť celého víkendu a viem, že to budú ťažké preteky,“ vraví Richard Čech. „Z každého povrchu trochu. Dokonca aj šotolinka tam bude a na tú sa teším obzvlášť, lebo na šotoline som ešte nejazdil. Nočné rýchlostné skúšky mi tiež nevadia. Mám rád jazdu v noci, takže to bude super.“

Tibor Szabosi;c30i3144-18.jpg

Rišo štartuje znova s otcom Robertom Čechom s autom, ktoré mu pripravujú chlapci od Vlada Hanuša. „Vo „Fione“ som od Tatier nesedel a preto sa teším aj na utorňajšie testy v okolí Zlína. Každý kilometer je veľmi cenný a znova sa pokúsime dostať do tempa,“ odkrýva niečo zo zákulisia svojej prípravy Popradčan. „Fionou“ samozrejme myslí Ford Fiesta R5 s ktorým štartuje v triede 2. „Je to super auto. Veľmi si s ním užívam jazdu, no jasné, že nás čaká ešte veľa práce, aby sme nazbierali dosť skúseností a získali s autom potrebnú istotu. Nebudeme to teda preháňať s ambíciami, no snáď sa podarí zasa doviezť do „majstráku“ nejaké slušné body.“

Tibor Szabosi;c30i5243-12.jpg

Ak Čechovci budú v Hustopečiach súťažiť o body v triede 2, tak druhá posádka tímu sa na štart nepostaví. „Nepodarilo sa nám vyriešiť technické problémy, ktoré nás vyradili z domácej súťaže a musíme preto štart v Hustopečiach vynechať,“ smúti Tibor Kovacs, ktorý sa svoje Mitsubishi Lancer evo VI pokúsi pripraviť aspoň do nadchádzajúcej súťaže v Prešove, ktorá štartuje začiatkom júla.

Tibor Szabosi;c30i5638-18.jpg

Pod vlajkou STING MOTORSPORT tímu sa tak v Hustopečiach predstavia aspoň „juniori“ Jaroslav Suľžin a Milan Hudika s Peugeotom 208 R2, štartujúci v triede 6.

Michal Bobko;dsc3747-3110-1.jpg

15.ročník Agrotec Petronas Hustopeče 2019 sa jazdí ako dvojetapový podnik s dĺžkou 150 ostrých kilometrov. Pre slovenské posádky to znamená nielen spoločnú konfrontáciu s českou súťažnou elitou, ale aj dva samostatne bodované súťažné dni. Štartuje sa v piatok podvečer, kedy na posádky čakajú štyri merané úseky. V sobotu sa súťaž uzatvára druhým dňom na šiestich rýchlostných skúškach. Víťazov budeme poznať už v sobotu podvečer.

sting-partneri3.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri