Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Technológia TSI poháňajúca vozidlá Škoda získala ocenenie Motor roka 2010

Monday, 28. 06. 2010 - 11:29, T. Szabosi   

Technológia TSI poháňajúca vozidlá Škoda získala ocenenie Motor roka 2010

Benzínový agregát 1,4 TSI Twincharger poháňajúci aj vozidlá Škoda získal celkové prvenstvo v prestížnej ankete Motor roka 2010. Unikátny motor prepĺňaný kompresorom a turbodúchadlom z dielne Volkswagen získal okrem ocenenia Motor roka 2010 taktiež titul Najlepší motor v kategórií s objemom 1,0 - 1,4 litra. Cenu si odniesol aj jednoduchší variant víťazného agregátu 1,4 TSI prepĺňaný len turbodúchadlom.

Agregát, ktorý využívajú aj modely Škoda Octavia, Yeti, Superb alebo nová Fabia v športovom prevedení RS, získal ocenenie najmä vďaka svojim výkonnostným parametrom. Unikátnou vlastnosťou motorov TSI je vysoký výkon pri nízkom objeme, vďaka čomu poskytujú aj nízku spotrebu. Zároveň sa vyznačujú lepším zrýchlením, vyššou maximálnou rýchlosťou a mimoriadne nízkymi emisiami CO2.

fatech-005.jpg

Anketu Motor roka (International Engine of the Year Awards) vyhlasuje každý rok magazín Engine Technology International. Motory v jednotlivých kategóriách hodnotia motoristickí novinári. V tohtoročnej ankete Motor roka 2010 rozhodovalo 65 novinárov z 32 krajín sveta na základe vlastných skúseností so súťažiacimi agregátmi. Hlavnými kritériami pri hodnotení boli aj tento rok výkon, hospodárnosť a ekológia prevádzky.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri