Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Team Dessoude pred Dakarom 2011

Sunday, 21. 11. 2010 - 06:00, Michal Kostka   

Team Dessoude pred Dakarom 2011

Francúzsky Team Dessoude, stále pod vedením svojho zakladateľa André Dessouda, neodmysliteľne patrí k Dakaru. Každoročne ponúka pestrú zmes národností a neinak tomu bude aj teraz. Rôznorodý tím bude reprezentovať šesť krajín: Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Ukrajina, Čína a Angola.

Team Dessoude už tradične patrí k tým početnejším, na Dakar 2011 sa vyberie nie menej ako 35 ľudí. K štyrom vozidlám v triede T1, dvom v triede T2 a jednému súťažnému kamiónu (T4) po prvý raz v histórii tímu pribudne motocykel. V bivaku svoje miesto nájdu aj štyri sprievodné kamióny a jedno auto.

Team Dessoude;

Christian Lavieille a jeho navigátor Jean-Michel Polato opäť usadnú do špeciálu Proto 05. Vynikajúce druhé miesto na Tuniskej rally potvrdilo nielen spoľahlivosť a výkon vozidla, ale aj súťažného ducha a jednotnosť posádky. S opatrným štartom a bez výrazných problémov môže rozhodne pomýšľať na miesto v prvej desiatke.

Po druhý raz bude v tíme Isabelle Patissier, navigovaná tradične Thierrym Delli-Zottim. V triede vozidiel s pohonom jednej nápravy bude súťažiť s celkom novou SADEV buggy. Je to ďalší príspevok do skupiny ľahkých a dostupných bugín, ktoré majú za cieľ oživiť scénu diaľkových súťaží. SADEV buggy, ktorú pripravil Benoît Vincendeau, má ohromný potenciál a šancu triumfovať vo svojej triede.

Team Dessoude;

Staršie Proto 03 bude v rukách angolsko-portugalskej dvojice Carlos Oliveira, Ricardo Corticadas. Obaja mali štartovať na Dakare 2008, po jeho zrušení si však museli tri roky počkať. Carlos je dostatočne rýchly jazdec, bude však treba krotiť jeho nadšenie. Dakar je dlhá súťaž...

Svojho zástupcu vyšle na Dakar 2011 opäť aj Čína. Za volant Nissanu Pathfinder sa posadí debutujúci Hongzhi Guo. Navigovať ho bude, rovnako ako jeho krajanov v minulosti, skúsený Denis Schurger.

Team Dessoude;

V triede T2 sa na svoj tretí Dakar vydá Frédéric Chavigny. Každým štartom získaval skúsenosti a každý premenil na víťazstvo v triede. V triede T2-benzín dva razy triumfoval na Dakare a rovnako dva razy na Silk Way Rally. Súťažiť bude netradične pod vlajkou Ukrajiny, do sedačky navigátora sa posadí tradičný člen tímu Willy Alcaraz. Konkurencia v triede T2 bude silná, táto posádka má však reálnu šancu na popredné priečky.

V rovnakej triede ale s iným cieľom bude štartovať aj David Deslandes. Dakar bude jeho prvá rally, v motoršporte však nie je žiadnym nováčikom. Je francúzskym majstrom v pretekoch do vrchu aj v rallycrosse. Teraz bude pre zmenu spoznávať špecifikum diaľkových súťaží.

Team Dessoude;

O súťažné posádky sa priamo na trati bude starať trojica v kamióne rýchlej asistencie. Po dlhých rokoch sa vedľa seba znovu posadia Salvador Servia a Jaime Puig. Spolu absolvovali osem Dakarov, naposledy v roku 1996. Tretie miesto v kabíne patrí tímovému mechanikovi Vincentovi Debeugnymu.

Premiérovo sa vo farbách tímu Dessoude postaví na štart aj jeden motocykel. Pierrick Bonet je rýdzi amatér, ktorému podal pomocnú ruku André Dessoude. Môže sa tak spoľahnúť na zázemie a podporu svojho nového tímu.

Team Dessoude;

Akoby členov tímu Dessoude nebolo málo, pod svoje krídla si vezmú aj Team Mitsubishi Brazil. Administratívne a logisticky sa budú pred štartom a aj počas rally starať o ďalších pätnásť ľudí, jedno súťažné auto, jeden kamión a dva sprievodné vozy k tomu.

Posádky Team Dessoude pre Dakar 2011

312 - Christian Lavieille / Jean-Michel Polato     Proto Dessoude N05 - T1
333 - Isabelle Patissier / Thierry Delli-Zotti          SADEV Buggy 2WD - T1
339 - Frédéric Chavigny / Willy Alcaraz                  Nissan Pathfinder - T2
381 - Carlos Oliveira / Ricardo Corticadas           Pickup N03 - T1
434 - Hongzhi Guo / Denis Schurger                     Nissan Pathfinder - T1
        - David Deslandes /                                           Nissan Pathfinder - T2
561 - Salvador Servia / Jaime Puig / Vincent Debeugny    Mercedes 6x6 - T4
        - Pierrick Bonnet                        KTM 660



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri