Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ťažký štart pre Neuvilla, ktorý raz chce byť majstrom sveta (+ video)

Saturday, 28. 01. 2012 - 11:46, Katarína Ďurecová   

Ťažký štart pre Neuvilla, ktorý raz chce byť majstrom sveta (+ video)

Mladý Belgičan Thierry Neuville je jazdcom, do ktorého vkladá Citroen svoje nádeje. Prvý štart v majstrovstvách sveta za volantom WRC špeciálu mu však vôbec nevyšiel - v štvrtej rýchlostnej skúške Rallye Monte Carla v malej rýchlosti trafil mostík tak nešťastne, že zlomil zavesenie kolesa a musel odstúpiť.

„Auto trochu trafilo mostík, čo s nami spravilo hodiny a tak sme trafili i stenu jeho druhej strany. Rýchlosť nebola takmer žiadna, je to pre nás veľké sklamanie. Snažil som sa to opraviť, ale po prejdení pár metrov sme museli zastaviť", vyjadril sa o celom incidente Thierry Neuville, ktorý je sklamaný o to viac, že na tomto podujatí nie je povolená rally2, čo je tohtoročný nový názov pre SupeRally. O tom, že Neuvillova rýchlosť bola v čase havárie skutočne veľmi nízka, sa môžete presvedčiť v priloženom videu, ktoré prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-0272-4.jpg

Neuvillove odstúpenie samozrejme nepotešilo ani nového šéfa Citroenu Racing Yvesa Mattona: „Pre mladého jazdca, ktorý len spoznáva nový tím a nové auto je Rallye Monte Carlo príliš ťažké. Bolo to preňho tvrdé a teraz to preňho bude opäť zložité, pretože z Monte Carla ide priamo do Švédska, čo tiež nie je jednoduché podujatie - nie je to ľahký štart do sezóny", hovorí Matton.

Pozornosť Thierryho Neuvilla je teda už plne sústredená na Rally Sweden. Na čisto snehovej rally Neuville doteraz niky neštartoval. „Túto rally určite dokončím. I keď moje skúsenosti so snehom sú zatiaľ limitované jednou trojkilometrovou rýchlostnou skúškou, ktorú som absolvoval na Rally d'Antibes. Nikdy som  nejazdil na štyroch pneumatikách s hrotmi. Už sa nemôžem keď si to vyskúšam na testoch, ktoré nás vo Švédsku čakajú týždeň pred rally", vyjadril sa 23-ročný jazdec Citroen Junior Teamu.

Vladislav Maschl;dsc-0800-1.jpg

V interview, ktorý Neuville po svojom odstúpení poskytol serveru dhnet.be, sa tento mladý Belgičan okrem iného rozhovoril i o svojich cieľoch do budúcna, ktoré určite nie sú malé. Na otázku, či bude svoje časy porovnávať s najlepšími súkromnými jazdcami, odpovedal: „Či sa budem porovnávať so súkromnými jazdcami? Nie, pretože oni sú iba nadšenými amatérskymi jazdcami, ktorí jazdia za svoje pre zábavu. Mojim cieľom je stať sa majstrom sveta!" Neuvillovi teda sebavedomie nechýba.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri