Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tatranskú súťaž ozdobí Felix Rosenqvist a Green Rally Tatry!

Thursday, 15. 03. 2018 - 13:35, Public relations   

Tatranskú súťaž ozdobí Felix Rosenqvist a Green Rally Tatry!

Tohtoročný 45. ročník Rallye Tatry (25. - 26. mája 2018) privíta ďalšie zvučné meno svetového motoršportu. Po minuloročnej účasti legendy rallysportu a majstra sveta Stiga Blomqvista zo Švédska zavíta na Slovensko a pod tatranské končiare jeho krajan Felix Rosenqvist, predný automobilový okruhový jazdec.

Dvadsaťšesťročný Severan patrí k veľmi talentovaným pilotom na okruhoch a má pred sebou hviezdnu budúcnosť, v súčasnosti patrí k najlepším jazdcom formuly E vo farbách tímu Mahindra Racing. Účasť Rosenqvista v Poprade bola oficiálne oznámená na tlačovej konferencii v hlavnom meste Českej republiky. „Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo dotiahnuť do úspešného konca rokovania ohľadom účasti nastupujúcej hviezdy svetového motoršportu Felixa Rosenqvista na tatranskej rally. Veľké poďakovanie patrí našim reklamným partnerom, ktorí nám výrazne pomohli pri zabezpečení jeho účasti na Slovensku. Felix pôjde v Tatrách ako predjazdec štartového poľa, objaví sa na večernom mestskom okruhu v Poprade a na vybraných rýchlostných skúškach. Fanúšikovia sa môžu tešiť na jeho účasť na autogramiáde a zúčastní sa aj tlačovej konferencie pre zástupcov médií," povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;c30i8670-2.jpg

Felix Rosenqvist sa narodil 7. novembra 1991 vo Värnamo a v súčasnosti úspešne preteká druhú sezónu vo formule E vo farbách tímu Mahindra Racing a v najväčšom japonskom okruhovom seriáli Super GT v tíme LeMans. Formula E (FIA Formula E Championship) čoby alternatíva slávnej formuly 1, je nová séria pretekov monopostov poháňaných výlučne elektricky. Preteky sa organizujú pod záštitou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Dvadsaťšesťročný Rosenqvist je z roku 2015 európskym šampiónom vo formule 3, dvojnásobný víťaz klasických F3 kategórie Masters, víťaz známej Grand Prix v Macau a ďalej trojnásobný šampión formule Renault v Ázii a Európe. Úspešne pretekal aj v prestížnom nemeckom okruhovom šampionátu DTM alebo so športovými vozidlami IMSA v Spojených štátoch.

Martin Paľov;ik8a3902.jpg

Rosenqvist, ktorý býva v Monte Carle, debutoval v októbri 2016 vo formule E, kde zajazdil hneď pri premiére najrýchlejšie kolo na okruhu v Hongkongu a na ďalších pretekoch vybojoval pódium. V júni 2017 slávil prvé veľké víťazstvo vo formule E vo farbách tímu Mahindra Racing v Berlíne. V minuloročnej sezóne 2016/2017 obsadil skvelé tretie miesto a stal sa najlepším nováčikom. V tohtoročnej sezóne formuly E je po piatich odjazdených pretekoch z dvanástich na výbornom druhom mieste, keď vyhral preteky v Hongkongu a v Marakéši. Sympatický Švéd stráca na vedúceho Francúza Jeana-Erica Vergneho iba
12 bodov.

Tibor Szabosi;c30i8348-3.jpg

Medzi aktuálne trendy vo svete automobilizmu patrí v posledných rokoch skúmania možností alternatívnych pohonov, ktoré by mohli v budúcnosti nahradiť spaľovacie motory. Usporiadatelia tatranskej rally z AOS Klub Poprad držia s týmto prúdom krok a rozhodli sa v rámci klasickej rally usporiadať 1. ročník GREEN RALLYE TATRY.

Martin Paľov;ik8a4227.jpg

„Nepôjde o klasickú rally, ale o jazdu pravidelnosti, pri ktorej posádky absolvujú niektoré z klasických rýchlostných skúšok Rallye Tatry, okorenená bude o špeciálne úlohy ako napríklad jazdu zručnosti a takisto o spoločensko-kultúrne vyžitie
v nádhernom tatranskom regióne pod slovenské veľhory spojené s príjemnými gastronomickými zážitkami a relaxáciou vo welness," upresnil Stanislav Hanzeli.

Tibor Szabosi;c30i0342-3.jpg

Jazda pravidelnosti v rámci Green Rallye Tatry, ktorá sa ide v rovnakom termíne ako klasická rally (25. - 26. mája 2018), je určená výhradne pre posádky s vozidlami, ktoré majú platnú registráciu pre prevádzku na verejných komunikáciách. Jedná sa o plne elektricky poháňané vozidlá a hybridné autá s kombinovaným spaľovacím a elektrickým pohonom. Popradskí usporiadatelia počítajú s účasťou približne 20 vozidiel. Pre divákov to bude jedinečná príležitosť vidieť na slovenských cestách v akcii techniku, s ktorou sa ako bežní užívatelia stretnú v blízkej budúcnosti čoraz častejšie.

Martin Paľov;ik8a2668.jpg

Roman Ordelt
Tlačový tajomník
Rallye Tatry 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri