Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tatransko-Valašský pohár čoskoro spozná tretieho víťaza

Saturday, 20. 04. 2019 - 12:54, Public relations   

Tatransko-Valašský pohár čoskoro spozná tretieho víťaza

Pred tromi rokmi vznikla na spoločnom stretnutí usporiadateľov Valašskej rally a Rallye Tatry myšlienka usporiadať spoločný projekt pre československé posádky na obidvoch menovaných súťažiach. Narodil sa Tatransko-Valašský pohár (TVP) a premiérový ročník sa uskutočnil v roku 2017. Usporiadateľmi sú, za českú rally spoločnosť Valašská rally s.r.o. a za slovenskú súťaž AOS klub Poprad. Snahou oboch partnerov bolo zamerať sa hlavne na posádky z nižších objemových tried a zvýhodniť ich pred súťažiacimi na silnejších autách. TVP si získava stále väčší záujem a obľubu medzi súťažiacimi, o čom svedčí celkom 35 zaregistrovaných posádok do aktuálneho tretieho ročníka!

Martin Paľov;ik8a4333-1.jpg

"Tešíme sa, že pokračuje spolupráca s usporiadateľom úvodnej súťaže českého šampionátu vo Valašskom Meziříčí. Sme radi, že môžeme po roku pod tatranskými vrcholmi privítať súťažiacich v rámci TVP. Prednedávnom sa tento pohár narodil a teraz spoznáme už tretieho víťaza. Veľmi nás teší vzrastajúci záujem posádok, k čomu pomohlo aj zaradenie "Valašky" do slovenského šampionátu. Na druhej strane do Popradu príde viac českých posádok, ktoré u nás srdečne vítame a prajeme im úspešnú súťaž," povedal Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;asf-3659-1.jpg

Tatransko-Valašský pohár má za sebou dva ročníky. Historicky prvým víťazom sa stal český jazdec Lukáš Matěna (Mitsubishi Lancer EVO IX), o rok neskôr vyhral zlínsky Petr Krajča (Renault Clio R3). Usporiadatelia oboch súťaží pokračujú v snahe prilákať na štart a nechať vyniknúť posádky s vozidlami slabších objemových tried. Bodový zisk každého účastníka bude súčtom bodov na základe absolútnej klasifikácie zaregistrovaných posádok TVP 2019 a zároveň ich umiestnenie vo svojej objemovej triede (v bodovaní zvýhodnené). Podmienkou pre konečnú klasifikáciu je odštartovať minimálne do prvej rýchlostnej skúšky na oboch pretekoch. Tohtoročný

Martin Paľov;img-4330-8.jpg

TVP rozbehli na Valašskej rally z tridsaťpäť registrovaných posádok najlepšie slovenskí šampióni Martin Koči, Radovan Mozner jr.(Škoda Fabia R5), na ďalších miestach je ďalej víťaz prvého ročníka Lukáš Matěna (Mitsubishi Lancer EVO IX), Tomáš Konečný (Subaru Impreza WRX STi), Jiří Pohlídal (Peugeot 208 R2), František Fusko (Seat Leon TDi) a Grzegorz Grzyb z Poľska (Škoda Fabia R5). Na popredné priečky v celkovom hodnotení môžu zaútočiť Martin Koiš (Ford Fiesta R2T), Lukáš Frána (Citroën DS3 R3T Max), Ján Šustek (Seat Leon TDi) a Marek Vlček (Mitsubishi Lancer EVO IX). Poradie sa bude meniť podľa toho, kto splní základnú požiadavku, a to účasť na oboch súťažiach TVP.

Tibor Szabosi;c50q7031.jpg

Veľmi zaujímavý je prehľad cien a prémií pre najúspešnejšie posádky TVP 2019. Víťazná dvojica získa okrem pohárov zadarmo štartovné na Valašskú rally a Rallye Tatry v budúcom roku 2020. Navyše podľa dohody je táto víťazná cena prenosná na inú českú, či slovenskú posádku. Posádky na druhom až štvrtom mieste čakajú okrem pohárov víkendové pobyty vo Vysokých Tatrách (Hotel SIPOX v Tatranskej Štrbe, Hotel Kukučka v Tatranskej Lomnici) a v Moravskosliezských Beskydách, vždy pre štyri osoby, dvojice na piatom a šiestom mieste získajú poháre a autodoplnky.

Martin Paľov;ik8a4569-3.jpg

Víťazi Tatransko-Valašského pohára:

2017: Lukáš Matěna – Lukáš Hlaváč (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX)

2018: Petr Krajča – Jan Houšť (CZE, Renault Clio R3)

 

Neoficiálne priebežné poradie Tatransko-Valašského pohára 2019:

(podľa registrovaných posádok na Kowax Valašská rally Valmez)

1. Martin Koči, Radovan Mozner jr. (SVK, Škoda Fabia R5)                         30

2. Lukáš Matěna, Pavel Zalabák (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX)             27

3. Tomáš Konečný, Matúš Lejko (SVK, Subaru Impreza WRX STi)             22

4. Jiří Pohlídal jr., David Uhříček (CZE, Peugeot 208 R2)                              20

5. František Fusko, Štefan Tokoli (SVK, Seat Leon TDi)                                19

6. Grzegorz Grzyb, Jakub Wróbel (POL, Škoda Fabia R5)                            18

7. Lukáš Frána, Pavel Odvárka (CZE, Citroën DS3 R3T Max)                      16

8. Martin Koiš, Andrej Siska (SVK, Ford Fiesta R2T)                                      16

9. Jan Šustek, Erika Romanová (SVK, Seat Leon TDi)                                  15

10. Marek Vlček, Martin Hlavatý (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX)              14

Ďalší poradie: 11. Ondřej Bisaha 13, 12. Jozef Béreš jr. 12, 13. Vladimír Hudy 12, 14. Roman Odložilík 11, 15. Karel Trněný 10, 16. Věroslav Cvrček 9, 17. Branislav Mičko 7, 18. Richard Čech 6, 19. Vratko Kubík 5, 20. Tibor Kovács 4, 21. David Suchařípa 2. Bez bodového zisku Milan Obadal, Petr Lukašík, Matúš Manduľák, Pavlína Tydlačková, Lukáš Lapdavský, Roland Pecuch, Petr Gargulák, Tomáš Manduľák, Matej Krišanda, Tomáš Pospíšilík, Martin Stoklas, Adam Fabrika, Marcel Šandrej. Neštartoval Andrzej Borkowski.

Tibor Szabosi;asf-3535-1.jpg

Pozor! Podmienkou klasifikácie v pohári je účasť na oboch súťažiach!

Ďalšie spravodajský servis v rámci 46. Rallye Tatry 2019 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na facebookovom profile tatranské rally. 

Roman ORDELT
tlačový tajomník
46. Rallye Tatry 2019



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri