Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak pribudol medzi ašpirantov na titul

Sunday, 19. 08. 2018 - 14:08, Ľuboš Kašický   

Tänak pribudol medzi ašpirantov na titul

Posledná etapa menila viac, než sme čakali a štyri súťaže pred koncom šampionátu nemecké výsledky dramatizujú situáciu.

 

Na prvé počutie tri rýchlostné skúšky do poslednej etapy sa nezdá byť veľa. Každý zo zasvätených však vie, ako prekliato ďaleko je ešte do cieľa. Dnes ráno hneď v úvode sme prišli o niekoľko silných hráčov a zásadne sa zmenilo poradie.

Copyright manufacturer;2018germany-aus-5713.jpg

Musíme začať Španielom Dani Sordom, ktorého sme včera asi príliš prechválili. Pilot tímu Hyundai to prepískol v jednej pravotočivej zákrute a vletel do viniča. Najprv hlásil iba prehrievanie motora a potom sa ukázalo, že niečo poškodil a do ďalšej eresky už nenastúpil. Sľubné umiestnenie bolo preč a pre Daniho je to ďalší nevydarený víkend.

Copyright manufacturer;2055961-fj6w3jtvw2.jpg

Ešte pred nešťastným Španielom však z pretekov pre poruchu odstúpil Latvala (toyota) a haváriou sklamal aj Mads Ostberg (citroen). Na bedni sa tak nečakane objavil Thierry Neuville (hyundai) a veľa k bronzu nakoniec nechýbalo ani Ogierovi (ford). „Nebol to pre nás vydarený víkend," klincoval Francúz.

Copyright manufacturer;tgr-0028-37.jpg

Z víťazstva sa zaslúžene raduje „bývalý potápač" Ott Tänak (toyota), ktorý s absolútnou bravúrou ukontroloval aj poslednú etapu. „Seb na mňa tvrdo tlačil a musel som ísť na doraz. Mám o to väčšiu radosť z víťazstva v tejto špeciálke," radoval sa Estónec po Power stage, ktorú vyhral Ogier. „Nie, o titule vôbec nepremýšľam," dodal jedným dychom k úvahám o zmene v priebežnom poradí. Skutočnosť je však taká, že Tänak len o desatinu prehral v Power stage a z Nemecka vezie 29 cenných bodov, ktoré ho výrazne priblížili Neuvillovi (172 b.) aj Ogierovi (149 b.). Estónec je teraz pevne na treťom mieste priebežného poradia MS a má už 136 bodov. Dvojica ašpirantov na titul sa tak razom rozšírila na trojicu.

Copyright manufacturer;ro18wrc09ger1459.jpg

Vďaka vypadnutiu silných hráčov sa do prvej desiatky nakoniec natlačili aj vozidlá R5, kde sa včera dramaticky menilo poradie. Podľa očakávania však nakoniec Jan Kopecký prevalcoval konkurenciu a po včerajšom defekte sa dnes vrátil do čela. Hneď za Kopeckým však skončil mladý Kalle Rovanpera. A pretože aj súkromník Fabio Andolfi jazdí na Fabii R5, tak sa Škoda raduje z čistého hetriku. Kopecký s Dresslerom premenili aj svoj štvrtý štart v tejto sezóne WRC2 na víťazstvo a vyhupli sa do čela priebežného poradia. „Bol to veľmi náročný víkend," priznáva Honzo. „Vydali sme zo seba všetko. Ďakujem celému tímu za prácu, ktorú odviedli."

low-sp-8806-kopec.jpg

WRC má teraz mesačnú pauzu a pokračuje až v polovici septembra navrátivšou sa tureckou súťažou. Nás však ešte predtým čaká už budúci týždeň „Európa" na Barumke v Zlíne, kde určite vyspovedáme Kopeckého s Dreslerom, ale tešíme sa aj na Dani Sorda.

wrc2-res.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri