Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Taliani plávali v Dobšinej najrýchlejšie

Saturday, 16. 07. 2016 - 14:06, Public relations   

Taliani plávali v Dobšinej najrýchlejšie

Prvý meraný tréning na nedeľňajšie preteky automobilov do vrchu v Dobšinej poznačil neustávajúci dážď. Ten sa podpísal aj pod tri vážnejšie prerušenia tréningu, ktoré vo výsledku natiahli sekciu o viac ako hodinu.

Zásadnou vecou pre dopoludňajší tréning dnes bolo navonok nevinné odstavenie vozidla Peugeot 205 Jiřího Theimera mladšieho, ktorý zastavil v úseku 24 (už blízko cieľa). Z historika však začal tiecť olej, ktorý sa dostal na mokrú vozovku a jeho dôsledné odstránenie z trate organizátorom trvalo približne 50 minút.

Tibor Szabosi;gh7p1930-3.jpg

Toto neplánované prerušenie nepridalo na pohode čakajúcim pretekárom a krátko po reštarte mal najvážnejšiu haváriu dnešného dopoludnia populárny Fausto Bormolini, ktorý sa šmykol hneď na druhom úseku a svoj monopost Reynard K2 rozmlátil tak, že je málo pravdepodobné, aby nastúpil do zajtrajších pretekov. Lekárska prehliadka našťastie potvrdila, že pilot je v poriadku.

Toto ďalšie zdržanie nepomohlo koncentrácii Davida Komárka, ktorý vzápätí po reštarte skončil tiež mimo trať v 18 úseku a ním naťahané blatu znova na chvíľu zastavilo tréning. To však už na štarte ostali poslední pretekári, ktorí jediní mohli atakovať dovtedy najrýchlejší čas Vladimíra Vitnera (Audi TT-R DTM).

Ako prvý sa časom 3:09,179" pod tri minúty a desať sekúnd dostal Talian Paride Macario (Osella FA30). Jeho krajan Christian Merli (Osella FA30), štartujúci po ňom, zaostal iba o necelú desatinu sekundy. Na trati bol však už „Dobšinátor" Simone Faggioli, ktorý posunul svoj mokrý rekord na hodnotu 3:05,607".

Zaujímavé a veľa napovedajúce je porovnanie top speedov na najdlhšej rovinke Roveň, kde Faggioli dosiahol „iba" 214,9 km/h, pričom Merli 225,7 km/ a Paride dokonca 230 km/h.

V slovenskom majstráku zajazdil najrýchlejší čas Igor Drotár na Fabii R5 (top speed 203,4 km/h). Druhý bol Tomáš Ondrej (Fabia WRC) a tretí Věroslav Cvrček (Fabia S2000). V absolútnom poradí sa Drotárov čas radí na výborné piate miesto.

Po časovom sklze z prvého tréningu sa štart dnešného druhého tréningu posúva o 30 minút na 13:30 hod. Aj naďalej však priebeh podujatia môžete sledovať na webovej stránke www.dobsinskykopec.com

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko DK 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri