Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Svieži Yaris ide v stopách Toyoty Aygo

Saturday, 26. 04. 2014 - 12:33, Ivan Václavík   

Svieži Yaris ide v stopách Toyoty Aygo

V priebehu leta 2014 prejde Toyota Yaris výraznou modernizáciou. Cieľom sviežeho štylistického stvárnenia, modernizovaného interiéru a vylepšenej dynamiky je postaviť vozidlo vo vysoko konkurenčnej triede malých áut (segment B) medzi najsilnejších súperov.

2014-tmmf-yaris-02g.jpg

Yaris ide po stopách novej Toyoty Aygo a svojím atraktívnym vzhľadom chce vystúpiť z davu ostatných vozidiel segmentu B. Zaujme nápadným krížovým motívom sústredeným okolo loga vpredu, čím oddeľuje hornú a spodnú časť prepracovanej masky chladiča. Štylistické zmeny sa dotkli aj združených zadných svetiel; teraz sú dostupné s technológiou LED. K lepšiemu celkovému imidžu prispelo začlenenie difúzoru do nárazníka a prepracovaná časť karosérie okolo registračnej značky.

2014-tmmf-yaris-01g.jpg

Interiér Toyoty Yaris prešiel niekoľkými kvalitatívnymi vylepšeniami. Na základe spätnej väzby od zákazníkov sa zmeny sústredili na tri kľúčové oblasti: v prvom rade na zlepšenie pocitu priestornosti a dynamiky; ďalej na zvýšenie kvality vnímanej zákazníkom; a po tretie ide o doplnenie ponuky farieb a prvkov výbavy na prianie.

2014-tmmf-yaris-03g.jpg

Ohľadne úprav, ktoré nie sú na prvý pohlaď viditeľné, bol odlišne naladený systém odpruženia - s cieľom zvýšiť pohodlie cestovania a súčasne zlepšiť ovládateľnosť vozidla. Konštruktéri vylepšili potlačenie nežiaduceho hluku. Ponuka motorizácií aj naďalej zahŕňa zážihové jednotky 1,0 l a 1,33 l, ďalej vznetový agregát 1,4 D-4D a hybridné hnacie ústrojenstvo pre verziu Yaris Hybrid.

toyota-yaris-hybrid-g.jpg

Marketingový riaditeľ spoločnosti Toyota Motor Europe Agustin Martin uviedol: „Model Yaris bol od prvej chvíle po svojom uvedení na trh jedným z hlavných pilierov našej produktovej ponuky. V minulom roku bol dokonca desiatym najlepšie predávaným modelom v Európe. Jeho jedinečnosť spočíva aj v možnosti zvoliť si verziu s hybridným pohonom. Pri dnešnej hustote premávky je hybridný pohon po praktickej stránke bezkonkurenčný - predovšetkým z pohľadu komfortu a efektivity, čo zisťuje stále vyšší počet našich zákazníkov."

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri