Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Suzuki končí vo WRC

Saturday, 30. 10. 2010 - 14:05, Katarína Ďurecová   

Suzuki končí vo WRC

Suzuki Sport Europe sa rozhodla ukončiť všetky svoje aktivity vo WRC. „Suzuki Sport Europe bola v J-WRC od začiatku a bola významnou časťou J-WRC. Sme veľmi šťastná a hrdí na to, že sme získali trikrát juniorský titul a chceli by sme poďakovať všetkým našim fanúšikom za podporu", lúči sa s majstrovstvami sveta prezident Suzuki Sport Nobuhiro Tajima.

Suzuku získalo titul v J-WRC triktát, dvakrát s PG Anderssonom - v roku 2004 so Suzuki Ignis a v roku 2007 so Suzuki Swift a jedenkrát s Aaronom Burkartom, ktorý ho získal pred pár dňami v Španielsku taktiež so Suzuki Swift.

Tibor Szabosi;hm5m0739.jpg

„Dvakrát sme vyhrali titul s PG Anderssonom a sme radi, že pri našom odchode sme opäť šampióni. V mene Suzuki Sport Europe chcem poďakovať Aaronovi Burkartovi za jeho úsilie a zagratulovať mu k jeho prvému titulu. Od budúceho roku sa Suzuki Sport Europe pripojí k Moster Sport Europe vo Veľkej Británii. Suzuki Sport Europe sa už rozhodla zavrieť svoju prevádzku v Maďarsku a po roku 2010 preniesť všetky operácie pod hlavičku Moster Sport Europe, takže musím povedať, že Aaron Burkart nám zaistil mimoriadny výsledok v poslednej sezóne v histórii J-WRC", pokračoval ďalej Tajima.

Vladislav Maschl;img-5935-1.jpg

Hlavným dôvodom ukončenia svojho pôsobenia vo WRC je v prípade Suzuki asi to, že vo WRC Akadémii, ktorá nahradí od budúcej sezóny J-WRC, budú všetci jazdci štartovať s Fordami Fiesta R2 servisovanými M-Sportom, čo znamená, že Suzuki v tejto kategórii nemá miesto.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri