Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Suzuki na autosalóne v Ženeve

Wednesday, 01. 02. 2012 - 11:24, Daniel Mandzi   

Suzuki na autosalóne v Ženeve

Elektrický Swift Range Extender s prídavným motorom pre generátor a prototyp G70 ako vízia nového kompaktného vozidla budúcnosti pre celý svet sa predstavia v európskych premiérach značky Suzuki na 82. Medzinárodnom autosalóne (8. až 18. marca 2012) v Ženeve.

Japonský priekopník vývoja kompaktov Suzuki vystaví na tohtoročnom ženevskom autosalóne (hala 4, stánok 4 251) i celý rad ďalších modelov s najmodernejšími technológiami (tlačová konferencia Suzuki Motor Corporation začne v uvedenej expozícii 6. marca o 9,45 h) .Nová generácia kompaktu pre celý svet (Global Compact) Suzuki G70 sa vyznačuje minimálnou hmotnosťou (730 kg) a prepracovanou aerodynamikou.

2012-geneva-motor-show-g70-l.jpg

Súčiniteľ odporu vzduchu má najmenej o 10 percent nižší než pri aktuálnych modeloch Suzuki. To napríklad pri benzínovom motore umožňuje zníženie emisií CO2 na 70 g/km (merané podľa Nového európskeho cyklu - New European Driving Cycle).

2012-geneva-motor-show-swift-range-extender-l.jpg

Kompaktný elektrický Swift Range Extender vychádza z modelu Swift najnovšej generácie. Swift Range Extender pritom dokáže odjazdiť zhruba 30 kilometrov samostatne s elektropohonom na jedno nabitie batérie. Dojazd si však môže predĺžiť jazdou s pomocou prídavného motora poháňajúceho generátor. Líthium - iónové batérie pre Swift Range Extender sú navyše kompaktnejšie, majú nižšiu hmotnosť, potrebujú menej elektrickej energie a sú lacnejšie než tie, ktoré sú inštalované v elektromobiloch využívajúcich len batérie.

Andrej Ilavský, MSC-Suzuki, Slovensko

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri