Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Subaru Komárno z Egeru s víťazstvom aj v rámci CEZ

Wednesday, 10. 04. 2013 - 09:55, Martin Trenkler   

Subaru Komárno z Egeru s víťazstvom aj v rámci CEZ

Počas úvodného podujatia slovenského seriálu DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska mali diváci možnosť sledovať nový tím na slovenskej rally scéne - Subaru Komárno. Za týmto názvom sa skrývala dobre známa dvojica Mário Csente - Petr Těšínsky.

„Po havárii na poslednom minuloročnom podujatí v Košiciach som nebol ešte celkom dobre rozjazdený. V podstate ani nebolo kde, veď zima bola dlhá a naposledy som sedel v rally aute na Auto Show Slovakia Ring koncom novembra. Zimu sme ale využili aspoň na to, aby sme poriadne pripravili naše Subaru Impreza na sezónu. V rámci toho sme namontovali aj nové tlmiče a musím povedať, že pri teste pred Egerom som bol veľmi spokojný," vysvetlil pred štartom Rally Eger Mário Csente.

Tibor Szabosi;ibs6624-dxo.jpg

Mário s Petrom odštartovali sobotňajšiu časť súťaže najskôr tretím a následne štvrtým miestom v triede 3. V druhej sekcii, v ktorej na všetkých súťažiacich čakala dvojica vyše dvadsaťsedem kilometrov dlhých rýchlostných skúšok, z ktorých jednu absolvovali po tme, poriadne zatiahli. Výsledkom boli dve druhé miesta v triede. Po tomto výkone im v cieli prvého súťažného dňa patrilo víťazstvo v triede 3 v rámci slovenskej časti súťaže. „Na začiatku som hovoril, že ešte nie som celkom rozjazdený a problém je u mňa v tom, že keď skončia preteky, tak ja sa naučím šoférovať . Čiže je jasné, že budem musieť doma asi viac trénovať, lenže na to nemám ani čas, ani poriadnu trať. Dnes sa nám podarilo v druhej sekcii poriadne zatiahnuť a som spokojný. Dúfam, že sa nám bude aj zajtra takto dariť," povedal usmiaty Mário Csente po dojazde do cieľa prvého súťažného dňa.

Tibor Szabosi;ibs7758-1.jpg

Tak ako Mário povedal sa aj stalo. Už v prvom teste druhého súťažného dňa im spoločne s Petrom patrilo tretie miesto v triede. Ku tomuto výbornému výkonu pridali v ďalšom teste druhý čas a v závere prvej sekcie druhého súťažného dňa dokonca vyhrali spomedzi všetkých slovenských jazdcov triedy 3.

Tibor Szabosi;ibs7237-1.jpg

Druhá sekcia mala obdobný priebeh, akurát v poslednom teste im patrilo až tretie miesto. Výsledkom druhého súťažného dňa bol zisk bodov za druhú priečku v triede. Napriek tomu, v rámci Rally Eger ako celku získala posádka Subaru Komárno, Mário Csente - Petr Těšínsky víťazstvo a navyše pridali aj víťazstvo v rámci súťaže započítavanej do Zóny strednej Európy.

Tibor Szabosi;ibs7015-dxo.jpg

„Včera som bol spokojný, ale dnes som ešte spokojnejší. Síce za včerajší deň sme zobrali v rámci triedy plný počet bodov a dnes iba body za druhé miesto, ale celkovo sme v rámci slovenskej triedy 3 vyhrali a navyše sme aj víťazmi v klasifikácii produkčných vozidiel CEZ. Mohol by som chcieť ešte niečo lepšie?"

Tibor Szabosi;ibs7753.jpg

Subaru KomárnoMiro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri