Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Subaru Komárno Rally Team ukázal v Dobšinej svoj nový potenciál

Tuesday, 07. 02. 2017 - 08:39, Ľuboš Kašický   

Subaru Komárno Rally Team ukázal v Dobšinej svoj nový potenciál

- nová posádka tímu Subaru Komárno
- vydarený štart v elitnej desiatke
- napriek nedokončeným pretekom zanechal Minarovič výborný dojem

Dobšiná, 6.februára 2017 - Ak nerátame Zimný pohár na Sigorde, tak prvou rely súťažou novej sezóny 2017 na Slovensku bola Dobšinská zima. Tá sa tento rok jazdila hneď v úvode februára a bola zároveň zaradená do minirallycupu (MRC). Aj tento rok sa tu zišla silná konkurencia a na štarte nemohol chýbať ani Subaru Komárno Rally Team Maria Csenteho.

Tibor Szabosi;c30i6358-4.jpg

Za volantom komárnianského tímu však nesedela tradičná posádka Csente - Těšínský, ale nová dvojica Tomáš Minarovič a Ondřej Krajča. „S Mariom sme sa dohodli, že to spolu skúsime a Dobšiná je výbornou prípravou na novú slovenskú rely sezónu, ktorá sa onedlho začne súťažou v neďalekej Rožňave," vysvetľoval Tomáš Minarovič.

Chlapík, ktorý zatiaľ veľa skúseností s rely nemá a poznáme ho skôr zo štartov v rallykrose sa však uviedol prekvapivo dobre. Od prvých kilometrov sa zaradil do prvej desiatky v priebežnom poradí a po štvrtej rýchlostnej skúške figuroval na výbornom siedmom mieste (zo 70 štartujúcich), pričom na piateho Igora Drotára strácal iba osem sekúnd! Potom však prišiel druhý prejazd zradnou lesnou Vlčou dolinou (RS2, 4).

Tibor Szabosi;c30i6368-3.jpg

„Pri druhom prejazde lesného úseku bola trať už dosť vyjazdená. Na presakujúcom blate hroty už nefungovali a v jednej pravotočivej zákrute nás to stiahlo do snehového mantinelu. Zapadli sme a odtiaľ sme sa už nedokázali vyhrabať. Je to veľká škoda, lebo sme mali súťaž pekne rozbehnutú," opisuje kritický okamih Tomáš Minarovič, ktorý týmto zaplatil nováčikovskú daň. Každopádne však zanechal výborný dojem a zdá sa, že Mario Csente mal pri výbere pilota šťastnú ruku.

„Na snehu som ešte nikdy neštartoval. Rovnako tak na pneumatikách s hrotmi. Bola to výborná skúsenosť a poriadne som si to užil. Trate boli dosť náročné. Mne sa najviac páčila ereska „Žrebčín" (RS1,3), ktoré bola technická a dala zabrať. Dvojka (RS2,4) bola poriadne zradná lesná klasika o brzdách a rýchlosti. Na treťom úseku (RS3,6) sa to po odmäku s hrotmi na asfalte dosť šmýkalo. Rozhodne sa mi však dobšinská súťaž páčila a vďaka výborne pripravenému autu sme si to spolu s Ondřejom vychutnali a niečo sa naučili," zakončil hodnotenie prvého štartu v tohtoročnej sezóne Tomáš Minarovič.

Tibor Szabosi;c30i5736-3.jpg

Ondřej Krajča bol na sedadle spolujazdca voľbou na poslednú chvíľu, keďže Petr Těšínský už prisľúbil štart v kokpite s Tiborom Cserhalmim. Každopádne však sezónu MSR absolvujú spolu. Slovenský majstrák začína na prelome marca a apríla rožňavskou rely, no Subaru Komárno tím uvidíme ešte predtým na finálovom podniku Zimného pohára v Košiciach 18.marca 2017.

Ľuboš Kašický

Tibor Szabosi;c30i6382-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri