Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Subaru Komárno: „Na troch kolesách to nejde.“

Tuesday, 01. 04. 2014 - 15:04, Public relations   

Subaru Komárno: „Na troch kolesách to nejde.“

Mário Csente s Petrom Těšínskym sa na úvodné podujatie slovenského šampionátu v rally, ktoré sa konalo v Maďarskom Miskolci veľmi tešili. Nakoniec ich však zradilo ich Subaru Impreza WRX STi, ktoré sa snažili naučiť jazdiť iba s pohonom troch kolies.

Tibor Szabosi;h7p7217.jpg

Už na teste, ktorý Subaru Komárno Rally Team absolvovalo neďaleko maďarského mesta Ózd prišla prvá zlomená poloos. Posádka, spoločne s mechanikmi si povedali „nevadí, stáva sa", vymenili poloos a tešili sa na štart súťaže. Tomu predchádzal v piatok podvečer prológ na štadióne, ktorý sa síce nezapočítaval do celkových výsledkov, bol však pre všetkých súťažiacich povinný. Naostro začala súťaž začala až v sobotu večer, keď na všetkých prítomných čakalo päť rýchlostných skúšok, ktoré museli absolvovať za tmy. V prvej z nich išlo všetko podľa plánov, v druhej Mário pocítil, že so Subaru nie je niečo v poriadku. Ako sa ukázalo, dôvodom bola prasknutá poloos. Prvá myšlienka, ktorá posádke napadla, bolo odstúpenie zo súťaže, napokon však zhodnotili, že budú pokračovať ďalej s pohonom iba troch kolies. Vyplatilo sa, v cieli prvej etapy z toho bolo druhé miesto v triede 3 a samozrejme aj prvý bodový prídel. Po návšteve servisnej zóny, kde mechanici odstránili poruchu, sa vybrala posádka Subaru Komárno Rally Teamu na štart prvej nedeľnej rýchlostnej skúšky.

Tibor Szabosi;h7p7723.jpg

Tu hneď na štarte opäť praskla poloos Subaru Impreza WRX STi. V tom momente bolo jasné, že nemá zmysel pokračovať. „V prvom rade musím povedať, že som vôbec netušil, že niekde v Maďarsku môžu byť také krásne a navyše aj náročné trate ako sú v okolí mesta Miskolc. Fakt, boli úžasné. Čo sa týka nášho trápenia s autom, neviem, čo sa deje, doma po rozobraní jednotlivých dielov budeme múdrejší. Myslím si však, že tú trojkolkovú jazdu zo soboty nevydržal centrálny diferenciál a elektronika bola proti ďalšej jazde. Je to veľká škoda, naozaj sa mi trate v Miskolci nesmierne páčili a chcel som na nich poriadne zabojovať. Nič to, treba to rýchle hodiť za hlavu a pripravovať sa na Rally Prešov. Som rád, že aspoň druhá posádka nášho tímu dojazdila až do cieľa, za čo jej ďakujem. Samozrejme ďakujem aj partnerom nášho tímu a mechanikom za obetavú prácu," opísal problémy s vozidlom Mário Csente.

Tibor Szabosi;co8c8494-8.jpg

Tou druhou posádkou, ktorú Mário vo svojej reči spomínal, bola maďarská dvojica, dôverne známa aj slovenským divákom, István Radó - Szilvia Kovács, ktorý sa už klasicky predstavili divákom v spolupráci s Hondou Civic. Výsledkom ich snaženia bolo po oba súťažné dni víťazstvo v triede 7, k čomu im gratulujeme.

Subaru Komárno, Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri