Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Štyridsiatypiaty ročník Rallye Tatry v reči čísel a štatistík

Thursday, 24. 05. 2018 - 21:57, Public relations   

Štyridsiatypiaty ročník Rallye Tatry v reči čísel a štatistík

Zaujímavé čísla a štatistiku ponúka zoznam prihlásených posádok na druhom podniku majstrovstiev Slovenskej republiky v rally, ktorým je v poslednom májovom víkende 45. ročník Rallye Tatry 2018. Usporiadateľom z AOS klubu Poprad sa prihlásilo celkom 75 posádok z piatich európskych štátov. Do šampionátu Slovenska (MSR) sa prihlásilo presne 60 posádok, v rámci Slovenský rally pohára (SRP) pôjde celkovo 14 súťažiacich a jedna súťažná dvojica sa prihlásila do Rallyškoly (RŠ).

Tibor Szabosi;c30i8638-4.jpg

Najviac prihlásených posádok - 46 je zákonite zo Slovenska. Medzi kvalitnou konkurenciou 19 zahraničných posádok dominujú súťažiaci z Českej republiky, ktorých sa prihlásilo hneď 12, ďalej príde pod Tatry 6 poľských posádok a jedna maďarská dvojica. Zastúpené je takisto aj Taliansko zásluhou spolujazdca Daniela Chwista, ktorým je "svetobežník" Nicola Arena. Kvalitu tohtoročnému jubilejnému ročníku tatranskej rally dáva skutočnosť štartu celkom 9 jazdcov s prioritou ASN vrátane Jana Černého z Českej republiky. Na štarte sa objaví aj jedna čisto dámska posádka v zložení Michaela Debnárová, Lucia Laurincová, ktorá sa pobije na vozidle Renault Clio s nástrahami trate v okolí Popradu a Spišskej Novej Vsi. Medzi prihlásenými nájdeme takisto sedem zmiešaných posádok, keď na sedadle spolujazdca nájdeme zástupkyne nežného pohlavia.

Martin Paľov;ik8a2668.jpg

V obsadení tried v rámci slovenských majstrovstiev dominuje s dvanástimi vozidlami trieda 2, iba o jedno auto menej nájdeme v triedach 3 a 5. Naopak najmenej vozidiel sa prihlásilo v triede 7 (5 áut) a v triede 11 (1 auto). V rámci Slovenského rally pohára nájdeme najviac vozidiel v triede RP2, kde sa prihlásilo 6, zhodne po 4 vozidlách registrujeme v triedach RP1 a RP3. Fanúšikovia rallysportu sa môžu tešiť na pestrosť zloženia automobilového parku, kde nájdeme celkom 14 automobilových značiek. Najväčšie zastúpenie má značka Škoda v podobe 15 vozov, nasledujú Renault, Peugeot, Ford a Mitsubishi. Naopak po jednom vozidle nájdeme u značiek Hyundai, Mazda a Opel. Prihlásených je celkom 11 áut progresívnej kategórie R5, po piatich vozidlách Škoda Fabia a Ford Fiesta a v slovenskej premiére vozidlo Hyundai i20. V štartovom poli nebude chýbať ani jeden voz špecifikácie WRC a kategórie Super 2000.

Tibor Szabosi;c30i0322-5.jpg

Rallye Tatry sú druhýkrát zaradené do Tatransko-Valašského pohára. Z pôvodne sedemnástich registrovaných jazdcov sa prihlásilo 8 posádok. Podmienkou zaradenia do celkovej klasifikácie česko-slovenského pohára je účasť na marcovom úvodnom podniku českého šampionátu, ktorým bola Kowax Valašská rally vo Valašskom Meziříčí. Medzi prihlásenými pod Tatrami nechýbajú ani divácky atraktívne mená na čele s Jánom Černým, Jaroslavom Melichárkom alebo Martinom Březíkom. Šancu na celkové víťazstvo však majú vzhľadom k systému bodovania predovšetkým posádky v slabších objemových tried. Bez šancí na celkový výsledok alebo dokonca víťazstvo nie sú ani Ondřej Krajča, Radim Orava alebo Jiří Pohlídal jr.

Martin Paľov;ik8a4211-2.jpg

Štatistika podľa zoznamu prihlásených posádok:

Celkom prihlásených: 75 posádok (56 slovenských, 19 zahraničných)

Počet štátov: 5
Slovensko - 56, Česká republika - 12, Poľsko - 6, Maďarsko - 1, Taliansko (spolujazdec)

Priorita ASN: 9
SVK - Martin Koči, Vlastimil Majerčák, Peter Gavlák, Jaroslav Melichárek, Tomáš Kukučka, Igor Drotár, Martin Kysucký, POL - Grzegorz Grzyb, CZE - Jan Černý

Tibor Szabosi;c30i8047-4.jpg

Majstrovstvá slovenský republiky v rally (MSR) - jednotlivé triedy:
Trieda 2: 12 vozidiel
Trieda 3: 11 vozidiel
Trieda 5: 11 vozidiel
Trieda 6: 8 vozidiel
Trieda 7: 5 vozidiel
Trieda 8: 8 vozidiel
Trieda 11: 1 vozidlo

Slovenský rally pohár (SRP) - jednotlivé triedy:
Trieda RP1: 4 vozidlá
Trieda RP2: 6 vozidiel
Trieda RP3: 4 vozidlá

Štatistika značiek: 14
Škoda - 15, 9 - Renault, 8 - Peugeot, 7 - Ford, 7 - Mitsubishi, 6 - Citroën, 6 - Honda, 5 - Seat, 4 - Subaru, 3 - Volkswagen, 2 - VAZ / Lada, 1 - Hyundai, 1 - Mazda, 1 - Opel.

Vozidlá kategórie R5: 11
Škoda Fabia - 5, Ford Fiesta - 5, Hyundai i20 - 1

Tibor Szabosi;c30i8466-5.jpg

Vozidlá kategórie S2000: 1
Škoda Fabia S2000 - 1

Zmiešané posádky: 7
Vladimír Hanuš - Karolína Jugasová (SVK / CZE), Egon Smékal - Petra Němcová (CZE), Rastislav Chvála - Zuzana Lieskovcová (SVK), Roland Pecuch - Viktória Dudášová (SVK), Martin Stoklas - Miroslava Krišáková (SVK), Martin Hrachovec - Hana Illéšová (CZE), Matej Krišanda - Lucia Krišandová (SVK)

Dámska posádka: 1
Michaela Debnárová - Lucia Laurincová (SVK)

Ďalší spravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
45. Rallye Tatry 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri