Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Štvorica posádok KL Racing Teamu v TOP 10 na Dobšinskej zime

Tuesday, 18. 02. 2014 - 12:19, Public relations   

Štvorica posádok KL Racing Teamu v TOP 10 na Dobšinskej zime

Počas uplynulej nedele sa mesto Dobšiná po roku opäť zaplnilo rallystami. Stalo sa tak vďaka už dvanástemu ročníku podujatia Dobšinská zima 2014. Výsledkovú listinu medzi desiatkou najrýchlejších doslova zaplnil Žilinský KL Racing Team.

Tibor Szabosi;h7p4471asf.jpg

„Toto som naozaj nečakal. Predpokladal som, že Vlasto s Tomášom Kukučkom budú rovnako ako v minulom roku medzi najrýchlejšími, ale že sa do TOP 10 dostane aj Tomáš Fusko s dvojkolkou a Tibor Kováč, to ma ani vo sne nenapadlo. Som milo prekvapený a chalanom ďakujem za perfektne odvedenú prácu. Samozrejme poďakovanie patrí aj partnerom tímu," vysvetlil úvodom Marek Lokaj, manažér KL Racing Teamu

Jozef Pisch;mg-0619-1.jpg

Druhé miesto absolútneho poradia so stretou iba dvanásť sekúnd na víťaza si na svoje konto pripísali bratia Majerčákovci s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX. „Vyšlo to. Mojim tajným cieľom bolo obhájiť minuloročné druhé miesto, čo sa aj podarilo. Súťaž bola naozaj dobre pripravená, všade bolo množstvo divákov a my sme si to aj patrične užívali. Spočiatku sme sa dobre naťahovali s Ďodim Bérešom, na Podkove sa nám dokonca nad ním podarilo vyhrať, na asfalte bol však rýchlejší on. Z môjho pohľadu bola najkrajšia rýchlostná skúška Podkova, ktorú sme išli na pneumatikách s hrotmi a to aj napriek tomu, že po snehu už nebolo ani chýru. Zem však bola poriadne premrznutá a to bola výhoda. Bol to neskutočný zážitok. Ďakujem bratovi Paľovi, ktorý dobre navigoval a tímu za možnosť zúčastniť sa Dobšinskej zimy 2014," opísal priebeh súťaže Vlasto Majerčák.

Jozef Pisch;mg-9391-1.jpg

Iba tri štvrte sekundy od pódiového umiestnenia, čiže na štvrtom mieste absolútneho poradia sa umiestila dvojica Tomáš Kukučka - Marek Podobník, jazdiaca rovnako na Mitsubishi Lancer EVO IX. „Bolo to úžasné. Až do cieľa sme sa naťahovali s konkurenciou doslova o desatinky sekúnd. Takto by mala vyzerať každá súťaž. Záver súťaže bol síce v náš prospech, ale k vytúženému tretiemu miestu nám chýbala ešte jedna rýchlostka. Rovnako ako vo Vlastovom prípade, aj u mňa bola najkrajším testom Podkova. Tiež sme ju išli na hrotoch a bol to zážitok. Súťaž sme si poriadne užili, čo je najdôležitejšie," zhodnotil Tomáš Kukučka.

Jozef Pisch;mg-9880-1.jpg

Šesticu najrýchlejších uzatvárala dvojica Dobšinčanov, Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom na Škode Felicia Kit Car, pričom sa zradili v rámci Dobšinskej zimy 2014 nielen medzi najrýchlejšie posádky v absolútnom poradí, ale aj vyhrali medzi súťažiacimi jazdiacimi na vozidlách s jednou poháňanou nápravou. „Chceli sme sa u nás doma, v Dobšinej ukázať kamarátom a známym, čo sa aj podarilo. Auto fungovalo perfektne, ja za volantom rovnako a aj Kubo na mieste spolujazdca odviedol perfektnú robotu. Som rád, že sa nám podarilo pobiť množstvo podstatne silnejších vozidiel. Ďakujeme KL Racing Teamu za opätovnú možnosť reprezentovať tento tím," povedal spokojný Tomáš Fusko.

Jozef Pisch;mg-1066-3.jpg

Ako už samotný názov správy napovedá, aj štvrtá posádka reprezentujúca Žilinský KL Racing Team sa umiestnila v TOP 10. Tou bola posádka Tibor Kovacs - Branislav Novotný na vozidle Subaru Impreza, ktorá dojazdila na desiatom mieste absolútneho poradia. „V prvom rade som nesmierne rád, že mi dal KL Racing Team šancu bojovať na Dobšinskej zime 2014 vo farbách tímu, za čo samozrejme pekne ďakujem. Čo sa týka samotnej súťaže, bolo to super. Pekné rýchlostky, množstvo divákov, proste všetko tak ako má byť. Trochu ma mrzí zlá voľba pneumatík na Podkovu, kde som volil a to aj napriek tomu, že sme so sebou mali pneu s hrotmi, šotolinové pneumatiky. Mal som informácie, že na trati je blato, ale akosi som podcenil tvrdý, premrznutý podklad. Práve na Podkove som od súperov dostal poriadny obklad. Keby toto nebolo, určite by ten výsledok bol ešte lepší," opísal svoje pôsobenie na Dobšinskej zime Tibor Kovacs.

Jozef Pisch;mg-0655.jpg

Ak sa pozrieme na samotné podujatie a jeho organizáciu, treba otvorene priznať, že aj v tomto roku bolo v Dobšinej všetko naozaj pripravené perfektne. Nenadarmo, veď podujatie pripravujú ľudia, ktorí si už na svoje konto pripísali aj dva krát organizáciu ME PAV Dobšinský kopec, ktoré hodnotila ako veľmi dobre zorganizované aj komisia FIA. „Všetko fungovalo tak ako sme plánovali. Osobne ma prekvapil nielen veľký záujem súťažiacich, ale aj divákov, ktorých sa v Dobšinej zišlo naozaj neskutočné množstvo a na niektorých úsekoch doslova lemovali súťažnú trať. Moje poďakovanie patrí naozaj všetkým, vrátane mesta Dobšiná, ktoré nám umožnilo pustiť súťaž aj priamo do mesta. Som naozaj veľmi spokojný," uzavrel riaditeľ súťaže Marcel Kollárik.

KL Racing, Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2014.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri