Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štofi Rosina v Navarre zažiaril

Monday, 30. 09. 2013 - 21:52, Zdenka Frývaldská   

Štofi Rosina v Navarre zažiaril

Náš najúspešnejší okruhový pretekár Štefan Rosina má za sebou predposledný víkend FIA GT Series roku 2013. V Lamborghini Gallardo tímu Blancpain Reiter Lamborghini štartoval s novým kolegom, úradujúcim majstrom sveta FIA GT1, Nemcom Marcom Bassengom.

fia-gt-navarra-superpole-f517.jpg

A Štofi opäť dokázal svoju špičkovú rýchlosť. V upršanej kvalifikácii vybojoval pole position! „Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať kvalifikáciu. V tejto sezóne sa to nášmu tímu podarilo už po druhý raz, pričom vždy som bol pri tom aj ja. Je dobré ukázať sa v takomto svetle práve v sobotu, pretože len v kvalifikácii sa môže ukázať čistá rýchlosť auta i jazdcov," pochvaľoval si spoluprácu s Bassengom 26-ročný Púchovčan.

fia-gt-navarra-start1-g365.jpg

„V kvalifikácii postupne osychala vozovka a do superpole, teda záverečnej rozjazdy najlepších desiatich vozidiel som išiel ako posledný. Autá tam vychádzajú na trať s dvadsať sekundovými rozostupmi a mne parádne vyšlo jediné rýchle kolo. V pretekoch však musí prísť aj dávka šťastia. A to nám v nedeľu chýbalo," načrtol nedeľnajšiu drámu Štofi. V rannom zahrievacom tréningu to ešte vyzeralo dobre. V daždi dosiahla slovensko-nemecká posádka na 3. miesto. „Tesne pred štartom kvalifikačných pretekov však začalo hustejšie pršať a na rošte vznikol chaos. Naši mechanici nestihli prezuť pneumatiky do dažďa, čo okrem nás postihlo ešte jedno Audi. Na mokrej trati to bola obrovská nevýhoda," priznal Štefan Rosina.

fia-gt-navarra-24-d404.jpg

Marc Basseng už po 16 minútach dostal kolo od lídrov a bolo po nádejach na dobrú štartovaciu pozíciu do popoludňajších majstrovských pretekov. Tie rozbiehal práve Štofi. „Štartoval som z 15. priečky a snažil som sa neurobiť chybu v prvých zákrutách a vyhnúť sa kolíziám. To sa mi aj podarilo a postupne som sa dostával do tempa. Auto fungovalo výborne a predbehol som 8 súperov!" Po skvelej jazde odovzdával auto Marcovi Bassengovi na 7. mieste celkového poradia.

fia-gt-navarra-superpole-f494.jpg

Potom však nevydržala technika a skúsený Nemec sa po očividnom spomalení prepadával v poradí. Napokon zranené Lambo odstavil v boxoch. Posledné podujatie FIA GT Series 2013 sa pôjde na netradičnom mestskom okruhu v azerbajdžanskom Baku 22. až 24. novembra.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri