Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Šternberský bombardér a WRC na MRC

Thursday, 06. 06. 2019 - 09:40, Public relations   

Šternberský bombardér a WRC na MRC

Ecce Homo Šternberk patrí medzi jedno z najstarších kopcových podujatí v Európe. A že je túto historickú oslavu motoršportu nevyhnutné zachovať, o tom svedčia aj tisíce návštevníkov a 210 prihlásených posádok z celého starého kontinentu. Zaneti Motorsport to má v podstate „za rohom“, a preto tam Ivan Mutňanský nemohol chýbať ani tento rok.

Tibor Szabosi;asf-5218-4.jpg

Ivan sa so svojím Mitsubishi Lancer Evolution X R4 v podstate ešte spoznáva, ale už na prvý pohľad mu nová technika sadla. Po úspechoch na predchádzajúcich podujatiach odchádzal do susednej Českej republiky iba s tými najvyššími ambíciami. Ak by si niekto myslel, že sa jedná jedine a výlučne o výsledok, mýlil by sa. Pod slovným spojením „najvyššie ambície“ musíte rozumieť pekne strávený čas s dobrými priateľmi, ale aj súpermi. Čisté a férové súboje na trati, a v neposlednom rade dobrú jazdu a zábavu pre všetkých. Ak sa k tomu pridá nejaký ten bodík či pohár, je to samozrejme plus. A o tie bodíky a poháre Ivan súťažil v Slovenských kopcových majstrovstvách, ale aj v EHCC. V European Hill-Climb Championship mal Ivan v skupine S20 nad 3000 iba jediného súpera. Neznamená to však, že plánoval Lászlovi Hernádimu, štartujúcemu na rovnakom vozidle, predať svoju kožu lacno. Súboj to bol naozaj tesný. Iba 3,22 sekundy rozhodlo v prospech Ivana, ktorý si tak odniesol vymakané prvenstvo zo Šternberku. Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu majú skupiny, triedy a zaradenie vozidiel do nich trochu odlišné. V skupina A nad 2000 sa ušlo Zaneti Motorsport pekné druhé miesto hodnotenia Majstrovstiev Slovenska.

Tibor Szabosi;c30i2424-22.jpg

Po víkende na kopcoch sa Ivan Mutňanský poberá na svoje domáce rely preteky, MRC Rally Tribeč – Topolčany. Tentokrát však nebude sedieť v Mitsubishi sám. Na sedadlo spolujazdca sa posadí Peter Baran, ktorý už pár podujatí s Ivanom absolvoval. Doma je doma. To si zrejme povedali aj bratia Melichárkovci, ktorí do Topolčian prídu ukázať jeden majstrovský kúsok rely techniky – Ford Fiesta RS WRC. Slovenskí fanúšik nemá každý deň príležitosť vidieť WRC-čko na vlastné oči, keďže vozidlo súťaží prevažne v českej rallysprint sérii. Áno, pozornejší z vás môžu oponovať. Posledné predstavenie bratskej dvojice na tejto pekelnej mašine bolo na Rallye Tatry 2019, kde si vybojovali druhé miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i3329-11.jpg

Berte to ako ďalší dôvod na to, aby ste prišli podporiť Ivana Mutňanského, Petra Barana, Jara a Erika Melichárkovcov, Mitsubishi Lancer Evo X R4, Ford Fiestu RS WRC, seriál MRC, rely, kohokoľvek. Hlavne neseďte doma a ukážte sa pri tratiach, aby všetci videli, že to má význam. Že aj v týchto neľahkých časoch má význam organizovať podujatia, pracovať na sebe, investovať do techniky. Za všetkých už vopred – VEĽKÉ ĎAKUJEME.

Tibor Szabosi;c30i4255-17.jpg

Peter Baran, Zaneti Motorsport

David Sedlák;imgl1703.jpg

2-136.jpg

4-73.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri