Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Posledná rozlúčka s Laudom

Friday, 24. 05. 2019 - 12:00, Ľuboš Kašický   

Posledná rozlúčka s Laudom

Rakúsko smúti. Rakúsky premiér Sebastian Kurz označil Niki Laudu ako jednu z najväčších osobností v histórii krajiny. Rozlúčka s ním bude v stredu v Dóme svätého Štefana vo Viedni.

 

V pondelok pred veľkou cenou Monte Carla, ktorú Niki Lauda vyhral v rokoch 1975 a 1976, svetom obletela smutná správa. Svetoznámy Rakúšan zomrel po dlhej chorobe, ktorá bola následkom jeho ťažkej havárie na Nurburgringu v auguste 1976. Minúta v plameňoch poznačila celý zvyšok jeho života a poškodeným pľúcam nakoniec nepomohla ani ich transplantácia. Zomrel v Univerzitnej nemocnici v Zurichu v kruhu svojej rodiny.

f190057-mc96.jpg

Rakúsko, ktoré sa momentálne zmieta v politickej kríze, si však svojho rodáka uctí s najvyššími poctami. Posledná rozlúčka bude v rímsko-katolíckej katedrále Svätého Štefana vo Viedni, kde sa s ním v stredu 29.mája môže rozlúčiť verejnosť. Samotný pohreb bude v úzkom kruhu rodiny a priateľov.

f190058-f1-lauda.jpg

Mesto Viedeň rodine ponúklo čestné miesto na hlavnom viedenskom cintoríne, kde sú pochované najvýznamnejšie osobnosti Rakúska. Rodina sa zatiaľ nevyjadrila, či túto ponuku príjme.

f-museo-maranello.jpg

V Monte Carle sa na počesť slávneho kolegu objavilo jeho meno na niektorých monopostoch a najvýraznejšie mu hold vzdali azda vo Ferrari, kde Sebastian Vettel odjazdí víkend v helme vo farbách Nikiho Laudu. Rovnako tak v Maranelle visia vlajky na pol žrde.

f190019.jpg

f190010-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri