Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Štefan Rosina: Sezóna posledná či prelomová?

Saturday, 24. 11. 2012 - 10:25, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina: Sezóna posledná či prelomová?

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina sa môže za rokom 2012 obzrieť napokon so spokojnosťou. Podarilo sa mu to, čo doteraz žiadnemu pretekárovi spod Tatier: vystúpiť na stupne víťazov v oficiálnom šampionáte majstrovstiev sveta pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA.

SRO;start2.jpg

V rámci predposledného kola Majstrovstiev sveta FIA GT1 na nemeckom okruhu Nürburgring sa dokonca v obidvoch pretekoch dostal na stupne víťazov. V posádke Lamborghini Gallardo LP560-4+ so skúseným a rýchlym Holanďanom Peterom Koxom vyhral náš najlepší okruhový jazdec súčasnosti kvalifikačné preteky a získal tak pole position do hlavných, majstrovských pretekov. V nedeľu mali preteky rozbehnuté veľmi dobre, no pri povinnej zastávke na výmenu kolies a striedaní jazdcov odmietlo biele Lamborghini na prvý raz naštartovať a Štofi tak stratil prvú priečku. Napokon však dokázal získať 3. miesto a 15 bodov do hodnotenia svetového šampionátu, ktorý v tomto roku dvakrát hostil aj náš Slovakia Ring.

SRO;25-03h.jpg

Štefan Rosina tak potvrdil svoju rýchlosť a aj to, že okruh F1 Nürburgring mu sedí. Veď na stupne víťazov sa tam dokázal dostať aj v Porsche Supercupe.

V posledných pretekoch sezóny Blancpain Endurance Series v kvalifikácii dokázal spolu s kolegami Petrom Koxom a Josom Mentenom postaviť Lamborghini Gallardo LP600+ na 2. miesto štartového roštu.

SRO;podium2.jpg

Na konci roka prijal Štefan Rosina pozvanie na Auto Show Slovakia Ring, ktorá sa ide v sobotu 24.11.2012. Ako vlani, tak aj tento rok zasadne za volant špeciálu kategórie WRC, tentoraz Škody Octavia od KL Rally Teamu.

Tibor Szabosi;co8c3137-1.jpg

„Som rád, že napokon úspešnú sezónu môžem zavŕšiť exhibičnou jazdou na aute, v ktorom sa to ani nedá inak, len si užívať. Už vlani to tu bolo skvelé, tento rok sa teším o tom viac. Na Slovakia Ringu mi diváci v tomto roku pri oboch víkendoch FIA GT1 pripravili parádnu kulisu, za čo im chcem poďakovať. Takisto všetkým ľuďom, ktorí ma v moje kariére podporovali. Bez nich by som nikdy nedokázal to, čo sa mi podarilo v tomto roku: stáť na stupňoch víťazov v majstrovstvách sveta. Na budúci rok je všetko otvorené, ponuky na jazdenie mám. Kríza v automobilovom športe však núti aj mňa zamyslieť sa nad tým, kam sa ďalej posunúť. V mojom veku, keď som už dokončil štúdiá, som sa musel poobzerať po zamestnaní. Jazdenie na profesionálnej úrovni je už pre mňa asi minulosťou, aj keď nikdy neviete. Na Slovakia Ringu sa však určite ukážem aj v budúcom roku, opäť sa tu pôjdu zaujímavé preteky."

Tibor Szabosi;67c9024.jpg

Fotogaléria: Štefan Rosina TS sezóna 2012



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri