Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina po víkende na Algarve nemôže byť spokojný

Wednesday, 11. 07. 2012 - 14:58, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina po víkende na Algarve nemôže byť spokojný

Majstrovstvá sveta FIA GT1 pokračovali počas víkendu na Autodromo Internacional do Algarve na juhu Portugalska. Dobre navrhnutý a technicky náročný 4653 metrov dlhý okruh ponúka nezvyklé výškové rozdiely a niektoré časti sú poriadne ťažké pre každého pilota.

Duo Štefan Rosina a Albert von Thurn und Taxis (GER) sa kvalifikovalo do pretekov na 9. mieste, ich kolegovia v rovnakom Lamborghini Gallardo LP600+ Peter Kox (NED) a Darryl O˙Young (HKG) získali 5. priečku.

gt1-1-portimao044.jpg

Štefan Rosina nemal šťastie už na začiatku Kvalifikačných pretekov v sobotu, keď s defektom pneumatiky musel zamieriť do boxov. Príčinou bola na prvý pohľad banalita: chybný ventil pre hustenie pneumatiky. Štofi stratil veľa času, no svoj stint napokon dokončil a odovzdal auto Princovi Albertovi von Thurn und Taxis.

Napokon z toho bolo 12. miesto v cieli a rovnaká štartová pozícia do Majstrovských pretekov. Keďže ani druhé Lamborghini s číslom 25 nevidelo cieľ, tím Hansa Reitera neobvykle okupoval posledný rad na štarte v nedeľu popoludní. Cieľ bol jednoznačný, pokúsiť sa o zázrak a dostať sa čo najvyššie.

img-2637.jpg

Gallardo so slovenským jazdcom však najmä na rovinkách strácalo. Motor akoby nemal dostatočný výkon. Po 26 kolách bolo po paráde a Štofi bol mimo pretekov. Taliansky desaťvalec začal vydávať čudné zvuky a tak ho radšej odstavil. Štofi nebol nadšený: „Víkend sa začal skvelým voľným tréningom, keď som zajazdil štvrtý čas. No potom sa objavil problémy s maximálnou rýchlosťou a zistili sme, že motor je poškodený. Už v prvých pretekoch som mal pomalý defekt a stratil som čas. No verím, že sme konečne prišli na to, prečo sa to stáva, aj na Slovakia Ringu mi to pokazilo celý víkend. Problém spôsobujú disky kolies a ventily pneumatík. Je škoda, že by sme mohli bojovať o víťazstvá a takéto veci, na ktoré nemáme vplyv, nám to pokazia."

Šampionát FIA GT1 bude pokračovať na konci augusta dvoma podujatiami v Číne.

Štofiho Rosinu už najbližší víkend (13.-15.7.) čaká ďalšie kolo seriálu ADAC GT Masters na nemeckom Nürburgringu.

gt1-1-portimao103.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri