Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina – „Piate, šieste miesto bude dobré.“

Friday, 12. 03. 2010 - 10:51, Miroslav Majláth   

Štefan Rosina – „Piate, šieste miesto bude dobré.“

Nadchádzajúcu sobotu a nedeľu odštartuje tohtoročná sezóna prestížneho seriálu Porsche Mobil1 Supercup. Na jej štarte nebude chýbať ani slovenský reprezentant Štefan Rosina jr..


02-6.jpg

Všetci fanúšikovia motoristického športu na Slovensku už dobre vedia, že Štefan v tomto značkovom seriáli figuruje tri roky. Po prvých dvoch rokoch získavania skúseností a spoznávaní jednotlivých tratí získal v treťom roku pôsobenia v Porsche Mobil1 Supercup vo svoj prospech bronzovú priečku spomedzi takmer tridsiatky jazdcov, ktorí sa seriálu v priebehu sezóny zúčastnili. V nadchádzajúcej sezóne sa Štofi opäť, rovnako ako po minulé roky predstaví v rakúskom tíme Lechner Racing School. V tohtoročnej sezóne sa oproti minulosti zmenilo hlavne to, že jeho najväčší konkurenti, Holanďan Jeroen Bleekemon a Nemec René Rast budú zároveň aj Štofiho tímovými kolegami v druhom Lechnerovom tíme, čo ho určite vyburcuje ku ešte väčším výkonom. „Je jedno či je jazdec na vrchole, alebo o kúsok nižšie. Nikto nie je dokonalý a každý z nás sa neustále učí. Jeroenovi a Renému bude ťažko konkurovať, ale som rád, že sme v jednom tíme, verím že mi to pomôže v zlepšení."

stofi-2-w-1.jpg

Značkový seriál Porsche Mobil1 Supercup sa jazdí ako sprievodné podujatie pretekov Formula 1, ktorá bude mať aj v tejto sezóne premiéru na okruhu v Bahrajne. Na rozdiel od Formule 1 má v kalendári Porsche Mobil1 Supercup v Bahrajne hneď dvojicu úvodných pretekov. Tieto odštartujú už tento víkend (13.-14.3.2010). „Už sa veľmi teším na štart novej sezóny. Bahrajnský okruh nepatrí medzi moje obľúbené. Neviem prečo, ale nikdy sa mi tu nejako super nedarilo. Veľké ciele na pódiové umiestnenie v úvodných pretekoch sezóny si preto ani nedávam. Budem spokojný ak sa umiestnim do piateho, šiesteho miesta. Držte mi palce," odhalil svoje plány Štefan Rosina.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri