Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina : „Každý okruh je super.“

Friday, 29. 01. 2010 - 09:22, Miroslav Majláth   

Štefan Rosina : „Každý okruh je super.“

Štefana Rosinu najmladšieho azda netreba žiadnemu z fanúšikov motoristického športu predstavovať. Jeho kariéra začala už pred desiatimi rokmi v motokárach. Postupne vystriedal niekoľko vozidiel na okruhu, zozbieral zopár majstrovských titulov a v uplynulej sezóne sa zaradil medzi trojicu najrýchlejších v jednom z najrýchlejších seriálov plechových vozidiel na okruhu, v Porsche Mobil1 Supercup. V priebehu rozbehnutej sezóny automobilových pretekov je vyťažený na maximum, keďže neustále strieda preteky seriálu Porsche Mobil1 Supercup s Majstrovstvami Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu. Popritom ešte stíha testovať rôzne vozidlá a ak mu to časový rozvrh dovolí, sem tam sa zvezie aj v niektorom z iných značkových seriálov. Ku tomu všetkému treba pripočítať aj čas strávený na cestách, štúdiom vysokej školy, či prácu v rodinnej firme. Času na zábavu, či spanie ostáva naozaj veľmi málo. Využili sme zimnú pretekársku prestávku na krátke vyspovedanie tohto mladého sympatického Púchovčana.

04-2.jpg

Števo, je zima a určite je to z Tvojho pohľadu kľudný čas, nejazdíš, netestuješ. Nenudíš sa trochu ?

„Čo sa týka jazdenia tak určite áno, musím sa dokonca priznať, že ma už pekných pár týždňov ako sa hovorí svrbia ruky, ale pomaličky máme mesiac Január za sebou a tak dúfam, že sa to už onedlho všetko opäť začne. O nude, ale nemôžem hovoriť, keďže mi práve prebieha v škole zimný semester a tak mám o zábavu postarané."

01-10.jpg

V priebehu sezóny pretekov Posche Supercup máš určite voľného času veľmi málo. Si v neustálom kolotoči, striedaš okruhy, ale aj seriály ktorých sa zúčastňuješ. Dá sa toto všetko zvládnuť ?

„Všetko sa dá ak to človek naozaj chce. Dokonca mi to aj vyhovuje. Je síce pravda, že som niekedy z toho neustáleho cestovania a čakania na letiskách unavený. Vždy sa však snažím uvedomiť si, že jazdiť toľkoto pretekov v roku bol môj sen. Veľmi si ho vážim a tým pádom aj partnerov, ktorí mi v splnení tohto sna pomáhajú."

03-6.jpg

Napriek Tvojmu mladému veku si už popri pretekaní navštívil najznámejšie automobilové okruhy na celom svete. Vieš už povedať, tento je môj obľúbený alebo tu som jazdil prvýkrát a viacej sa sem nechcem vrátiť ?

„Vyslovene najobľúbenejší okruh nemám, keďže každý z nich má čo do seba. Ako príklad môžem uviesť Magny Cours. V mojej prevej sezóne v Porsche Mobil1 Supercup som rozlial olej po trati, FIA mi okamžite vymerala pokutu cez tritisíc euro. Keď som čakal na komisárov (4hodiny) videl som F1 drivers parade a následne aj jazdcov z F1. Francúzi tam pobehovali a lamentovali, že kvôli tomu môjmu vytečenému oleju môže byť štart Formule1 v ohrození. Následne mi vykradli auto, vrátane všetkých dokladov, čo bol veľký problém, keďže už nasledujúci víkend som štartoval na Veľkej cene UK. Bol to poriadny zhon a ja som veľmi na tento okruh nadával. Budúci rok sa mi však práve na tejto trati podarilo vyjazdiť moje prvé pódiové umiestnenie. Zrazu sa mi aj tento okruh pozdával a ja som si v tom momente uvedomil, že na každom z okruhov je niečo dobré. Všade sa dá nájsť správny rytmus pri ktorom jazdec využíva každý milimeter trate a v podstate všetky sú super."

02-6.jpg

Je niečo v Tvojej doterajšej pretekárskej kariére na čo rád spomínaš ?

„Veľmi rád spomínam na obdobie, keď som jazdieval seriál Česká pojišťovna Octavia Cup. Navyše sme tu veľa testovali, keďže v tom období Matador vyrábal pneumatiky špeciálne na okruhové preteky a v tomto seriále sa stretla veľmi dobrá partia."

bahrajn-2009-w.jpg

Vieš už v tomto momente predstaviť svoje plány v sezóne 2010 ?

„V tomto momente vlastne ešte nemám nič podpísané ..... Jedno však viem, mal by som o pár týždňov absolvovať veľmi zaujímavé testy. Držte mi palce."

Ďakujem za rozhovor a prajem veľa úspechov.
Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri