Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Srnka Motorsport v Prešove na pódiu

Tuesday, 17. 04. 2012 - 14:28, Zdenka Frývaldská   

Srnka Motorsport v Prešove na pódiu

Po zimných tréningoch sa tím Srnka Motorsport predstavil na prvej tohtoročnej súťaži zaradenej do DMACK Tyres RALLY 2012 - Majstrovstiev Slovenska. Jeho posádka Ondrej- Gomori obsadila vo vysokej konkurencii aj napriek nevhodnému sobotňajšiemu obutiu výborné 7. miesto v absolútnom poradí a 3. miesto v triede.

Jozef Pisch;1t1u6442-4.jpg

Už 19. ročník Rally Prešov otvoril tohtoročnú sezónu v rally. Pre súťažiacich Majstrovstiev Slovenska bolo počas dvoch súťažných dní pripravených 10 náročných rýchlostných skúšok na 164 kilometroch. V piatok večer odštartovalo do prvej etapy 36 posádok zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a Francúzska. Rožňavský tím Srnka Motorsport pripravil počas zimy až štyri vozidlá Mitsubishi Lancer Evo IX, ktoré si tu diváci mohli naplno vychutnať. Na jednom z nich odštartovala za CMM mediasport s.r.o. aj posádka Tomáš Ondrej- Adam Gomori.

Jozef Pisch;1t1u6141-2.jpg

Mladá dvojica sa už na konci sezóny 2011 netajila tým, že v nasledujúcom roku by rada dosiahla titul v triede N a práve tomu prispôsobila aj svoje účinkovanie na tomto podujatí. V prvý súťažný deň sa od úvodných rýchlostných skúšok pohybovala okolo ôsmej pozície, ktorú si neustále vylepšovala. Vo svojej triede 3 viedla veľký súboj s českou dvojicou Orsák - Šmeidler, ktorý síce napokon prehrala, no porazila ďalších 9 konkurentov a usadila sa tak na druhom mieste v triede a šiestom mieste absolútne hneď za Drotárom.

Tibor Szabosi;co8c3893-4.jpg

Druhá etapa mala odštartovať až 23 kilometrovou rýchlostnou skúškou, no bola nahradená voľným prejazdom. V tomto čase začalo na trati pršať, a tak rozhodovali pneumatiky. Práve na to doplatil Srnka, ktorý mal na svojom Mitsubishi nevhodné obutie a na trati sa trochu trápil. Pravdepodobne lepšiu stratégiu zvolili jeho súperi Orsák a Petho, ktorí dosahovali lepšie časy a druhú etapu skončili pred ním. V súčte časov z oboch dní sa tak Ondrej posunul o jednu pozíciu nižšie, na stále mu patrilo krásne tretie miesto na stupňoch víťazov vo svoje triede a siedme miesto v celkovom poradí.

Tibor Szabosi;67c2651.jpg

Ďalšími dvomi posádkami na vozidlách od Srnka Motorsport boli Majerčák - Kollárik a Kukučka - Podobník. Na súťaži štartovali vo farbách tímu KL Racing a zaradení boli do rovnakej triedy ako Ondrej. Pre Tomáša Kukučku to bola po štartoch na kopcoch jeho premiérová rally, a preto sa očakávalo, ako sa prispôsobí náročným podmienkam. Počas oboch súťažných dní sa obe posádky na trati naháňali a bojovali o každú sekundu. Aj keď v piatok sa lepšie darilo Vlastovi Majerčákovi, ktorý skončil na piatom mieste v triede, v sobotu sa mierne pohoršil a spadol o jednu pozíciu nižšie. V druhý deň sa už rozjazdil aj Tomáš a poskočil na pekné siedme miesto.

Jozef Pisch;1t1u6758-4.jpg

Posledné tímové auto šoféroval „navrátilec" do rally, Róbert Horák, ktorého navigoval Ľuboš Kozmon. Jazdec sa pomaly zžíval s novým autom a v záverečnom hodnotení napokon obsadil ôsme miesto v triede.

Tibor Szabosi;co8c4860-10.jpg

V poradí ďalšou súťažou, kde sa posádky tímu predstavia, bude májová Rally Tríbeč.

zt

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri