Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Spoločnosti Honda a Castrol v Európe predstavujú nový rad spoločných produktov

Monday, 21. 10. 2013 - 11:58, Zdenka Frývaldská   

Spoločnosti Honda a Castrol v Európe predstavujú nový rad  spoločných produktov

Spoločnosť Honda Motor Europe uzavrela zmluvu o trojročnej spolupráci so spoločnosťou Castrol, ktorá je jej odporúčaným dodávateľom mazív, v rámci ktorej obe spoločnosti zákazníkom ponúknu nový rad špičkových produktov a originálnych olejov určených pre motory Honda.

Spolupráca firiem Honda a Castrol sa zrodila zo spoločných cieľov: výkon a nízka spotreba paliva. Honda sa snaží dodávať svojim zákazníkom úsporné automobily vybavené najmodernejšími technológiami, ktoré znižujú spotrebu paliva a emisie CO2 bez toho, aby tým boli ovplyvnené jazdné vlastnosti. Castrol, ako jeden z popredných svetových inovátorov v oblasti technológie mazív, hľadá nové cesty pre zníženie spotreby a zvýšenie výkonu motorov. Obe firmy spoločne vyvinuly nový rad mazív s nízkou viskozitou Castrol EDGE Professional H, ktorý je určený pre súčasné modely Honda a jeho cieľom je maximalizovať výkon a čo najviac znížiť spotrebu paliva motorov tejto značky. „Obe firmy zdieľajú spoločnú snahu o zvyšovanie výkonu a znižovanie spotreby paliva motorov prostredníctvom najmodernejších technických riešení a inovácií. Sme si istí, že táto dohoda o spolupráci bude pre našich zákazníkov veľmi prínosná," uviedol Koji Arai, riaditeľ divízie starostlivosti o zákazníkov v spoločnosti Honda Motor Europe Ltd.

Najmodernejšie prémiové mazivá Castrol EDGE Professional H boli navrhnuté pre použitie v existujúcom rade špičkových benzínových motorov i-VTEC a dieselových motorov i-DTEC značky Honda, a to vrátane nového motora 1.6 i-DTEC, ktorý je ponúkaný v modeli Civic a čoskoro sa objaví v modeloch CR-V a Civic Tourer. Rovnako vhodné sú tieto oleje i pre hybridnú pohonnú jednotku Honda.
Mandhir Singh, regionálny viceprezident v spoločnosti Castrol Automotive Lubricants pre Európu a Afriku, uviedol: „Rad výrobkov Castrol EDGE Professional H bol vyvinutý v spolupráci s inžiniermi spoločnosti Honda. Cieľom tejto spolupráce bolo umožniť ich motorom splniť stále prísnejšie emisné predpisy a zároveň vodičom ponúknuť výnimočnú ochranu a výkon motora. Táto spolupráca pre obe značky predstavuje významný míľnik pre budúci vývoj motorov i mazív."

Castrol EDGE Professional H a originálne oleje Honda predstavujú jediný produktový rad odporúčaný spoločnosťou Honda v Európe. K dispozícii budú prostredníctvom celej dealerskej siete Honda.

Všeobecné informácie
Ako Honda, tak aj Castrol majú v oblasti automobilov, motocyklov a motoristického športu dlhú históriu. V roku 1959 získal motocyklový tím Honda, v ktorého motoroch bol používaný olej Castrol, pohár značiek počas svojej vôbec prvej účasti v pretekoch na Isle of Man. Od tej doby Honda a Castrol spoločne získaly celý rad víťazstiev
v MotoGP, svetovom pohári World Superbikes i vo vytrvalostných pretekoch.

V súčasnosti obe firmy spolupracujú na majstrovstvách sveta cestných automobilov FIA (WTCC). Castrol je v sezóne 2013 hlavným sponzorom značky Honda
vo WTCC. Tím Castrol Honda WTCC dosiahol víťazstvo v troch pretekoch sezóny a od tej doby získal celý rad medailových umiestnení a titul v pohári značiek. Pre obe spoločnosti sú výkony na pretekárskej trati i na cestách tým najdôležitejším.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri