Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Spoločnosť Honda potvrdila cenu nového modelu Civic Type R

Friday, 03. 04. 2015 - 10:20, Public relations   

Spoločnosť Honda potvrdila cenu nového modelu Civic Type R

• Predajná cena modelu Civic Type R začína na 30.990,- Eur
• Za príplatok 2.500,- Eur je možné vozidlo doplniť o voliteľný balík GT obsahujúci štylistické prvky a praktické doplnky
• Predaj na Slovensku sa začne koncom leta

Spoločnosť Honda oznámila ceny nového modelu Civic Type R, ktorý je najočakávanejším vozidlom kategórie hot hatch na svete. Vďaka svojej koncepcii „pretekárskeho vozidla pre každého" určuje nová Honda Type R nový štandard v segmente výkonných hatchbackov s pohonom predných kolies. Predaj na Slovensku sa začne koncom leta, pričom základná predajná cena modelu Honda Civic Type R bude začínať na 30.990,- Eur.

Copyright manufacturer;110215-honda-b.jpg

Nový model Type R sa bude ponúkať v piatich výrazných farbách: bielej Championship White, čiernej perleťovej Crystal Black, metalíze Polished Metal, modrej metalíze Brilliant Sporty Blue a červenej Milano Red.

Fotografie nového modelu Civic Type R  

Jedinou položkou voliteľnej výbavy - okrem výberu farby - bude balík GT, ktorý bude dostupný za príplatok 2.500,- Eur. Balík GT doplní exteriér nového modelu o charakteristické červené prvky na spojleroch, ktoré zdôraznia celkový vizuálny dojem. Súčasťou balíka je aj celý rad praktických doplnkov, ako sú predné a zadné parkovacie snímače, svetlomety so svetelným senzorom, dažďový senzor na automatickú aktiváciu stieračov či elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá.

Balík GT prináša satelitný navigačný systém Garmin (vrátane bezplatnej aktualizácie máp počas piatich rokov) integrovaný do štandardne dodávaného multimediálneho systému Honda Connect, vylepšený audiosystém s výkonom 320 W, automatickú dvojzónovú klimatizáciu a červené ambientné osvetlenie.

Copyright manufacturer;110215-honda.jpg

Širokú bezpečnostnú výbavu štandardnej verzie modelu Civic Type R je možné pomocou balíka GT rozšíriť o Pokročilý systém podpory riadenia Honda (ADAS). Tento systém zahŕňa celý rad bezpečnostných technológií vrátane varovania pred čelnou zrážkou, varovania pred neúmyselným opustením jazdného pruhu, rozpoznávania dopravných značiek, automatického prepínania diaľkových svetiel, detekcie objektov v mŕtvom uhle a asistenta na cúvanie z parkovacieho miesta.

Pretekárske vozidlo pre každého
Nový Civic Type R pre rok 2015 poháňa celkom nový preplňovaný 2,0-litrový benzínový motor VTEC TURBO s priamym vstrekovaním paliva, ktorý ponúka v segmente vozidiel kategórie hot hatch s pohonom predných kolies bezkonkurenčný výkon.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h vozidlo zvládne za iba 5,7 sekundy* - čo je medzi výkonnými hatchbackmi s pohonom predných kolies bezkonkurenčná hodnota - a maximálna rýchlosť by mala v miestach, kde to je povolené, dosahovať najmenej 270 km/h*. Fenomenálny výkon modelu Type R pomáhajú vodičovi zvládať výkonné brzdy Brembo, ktoré boli navrhnuté špeciálne pre toto vozidlo.

Copyright manufacturer;frontq-view2.jpg

Štylistické úpravy, ktoré sú charakteristické pre model Civic Type R, dodávajú vozidlu atraktívny, ale zároveň aerodynamicky efektívny vzhľad, pri ktorom sa kládol dôraz na špičkové vlastnosti pri všetkých rýchlostiach. Pri všetkých úpravách, počnúc širokým predným spojlerom, cez nový - prakticky rovný - spodok vozidla, až po dominantné zadné krídlo, sa maximálny dôraz kládol na aerodynamiku, stabilitu vo vysokých rýchlostiach a na zaistenie vysokého prítlaku.

Vizuálne zmeny vyzdvihujú nové ľahké 19-palcové kolesá z ľahkej zliatiny, ktoré sú unikátne pre Civic Type R. Rozšírené podbehy vypĺňajú pneumatiky 235/35R19, ktoré boli takisto vyvinuté špeciálne pre tento automobil.

Podvozok vozidla prešiel celým radom inovácií, pri ktorých sa kládol dôraz na zlepšenie ovládateľnosti a na maximalizáciu prenosu sily na vozovku. Vynikajúcu priľnavosť zaisťujú najmä adaptívne tlmiče so štyrmi úrovňami nastavenia, ale rovnakou mierou k nej prispieva aj nová predná náprava so zavesením „Dual Axis Strut" a zadná náprava s torzným nosníkom v tvare písmena H. Tieto systémy dopĺňa elektromechanické riadenie s dvoma pastorkami (Dual Pinion Electric Power Steering), ktoré sa vyznačuje rýchlou a lineárnou odozvou a zlepšuje pocit kontaktu vodiča s vozovkou.

Copyright manufacturer;interior-345.jpg

Pri novom modeli Civic Type R sa prvýkrát predstaví nové tlačidlo „+R", ktoré zvyšuje citlivosť odozvy rôznych systémov podvozka a pohonnej jednotky. Výsledkom je ešte intenzívnejší zážitok z jazdy, ktorý je ideálny pre pretekárske okruhy, a ktorý iste ocení každý športový jazdec.

Vývojová verzia modelu Civic Type R prešla 20,8 km dlhé kolo na legendárnej severnej slučke nemeckého okruhu Nürburgring za 7 minút a 50,63 sekundy. To je skvelý východiskový bod, pretože Honda sa chce v tomto roku v lete na okruh vrátiť s produkčnou verziou modelu Civic Type R a vytvoriť tu nový rekord medzi produkčnými vozidlami s pohonom predných kolies.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri