Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Spokojný Raikkonen: Jordánsko bolo zatiaľ mojou najlepšou rally

Wednesday, 20. 04. 2011 - 22:21, Katarína Ďurecová   

Spokojný Raikkonen: Jordánsko bolo zatiaľ mojou najlepšou rally

Raikkonen skončil v Jordánsku šiesty, ale ak by nebolo defektu na predposlednej RS, tak by zrejme vyrovnal svoje najlepšie umiestnenie vo WRC, ktorým je piate miesto z minuloročnej Rally Turkey.

„Na tejto rally som na to tlačil viac ako obvykle a snažil som sa byť rýchlejší. Pri riadení som sa cítil lepšie. V ráno druhého dňa som nezačal veľmi dobre, ale so svojim poobedňajším výkonom som spokojný. Okej, škoda toho defektu, ale i tak sa posúvame dopredu. Cítim, že toto bola zatiaľ moja najlepšia rally", hovorí Raikkonen, ktorého najbližšie uvidíme až na Acropolis Rally. „Dovtedy absolvujeme test. Nebojím sa toho, že nebudem dlhú dobu za volantom, tak to proste je, ani cez zimnú prestávku sme nesedeli za volantom", dodáva Iceman.

Vladislav Maschl;img-2374.jpg

K prebiehajúcej sezóne sa po Rally Jordan vyjadril Kimiho spolujazdec Kaj Lindstrom: „Je to oveľa lepšie, ako to bolo minulý rok, pretože (Kimi) nachádza cestu ako dokončiť rally bez toho, aby robil chyby. Nie je tu ale žiadny rozdiel v jeho prístupe za volantom. Rally bola preňho niečo úplne nové, keď začal a v tomto športe to nemôžete vziať skratkou. Učenie trvá určitý čas a po roku je to už preňho ľahšie", hovorí Lindstrom, ktorý je taktiež spokojný s tým, že Raikkonen sa konečne naučil dôverovať rozpisu: „Z Kimiho strany neuvidíme teraz žiadne zázraky, ale jeho sebadôvera sa zvyšuje, pretože je vidno, že sme sa zlepšili v rozpise. Spolieha sa naň viac a viac a tým pádom ho na rýchlostných skúškach nečakajú žiadne veľké prekvapenia", dodáva skúsený Lindstrom.

Willy Weyens;raikkonen-205.jpg

Lindstrom sa taktiež vyjadril o vzťahu Kimiho Raikkonena a Citroenu: „Tím sa od nás staral od začiatku a druhý rok je ľahší v každom vzťahu. Musíte myslieť na to, že (Kimi) mal možnosť ísť, kde chcel. Bolo to jeho rozhodnutie ostať s Citroenom, čo hovorí za všetko. Je tu šťastný a rozhodne si užíva i celé WRC. Nemusí tu jazdiť, ale jazdí tu a to preto, že to chce. Je veľmi motivovaný", uzatvára Kaj Lindstrom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri