Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Spokojnosť v tíme L Racing na konci rely sezóny

Thursday, 25. 10. 2018 - 09:37, Public relations   

Spokojnosť v tíme L Racing na konci rely sezóny

Uplynulý víkend zakončila Rally Košice tohtoročnú sezónu Majstrovstiev Slovenska v rely. Tím L Racing nechýbal ani na jednom zo šiestich podujatí a v Košiciach si užili cieľovú rampu obe štartujúce posádky tohto krásnohorského tímu.

 

Prudké stúpania a klesania, technické pasáže kopca na Jahodnej, plynulé úseky pri ružínskej priehrade a tiež náročné klzké cesty s popadaným lístím, známe z nedávnej Rally Trebišov - tentokrát však v opačnom smere; 44. Rally Košice ako dvojdňová - dvojetapová súťaž nešetrila nikoho a nič. Relatívne nízkej účasti nepomohlo ani množstvo vypadnutí, no aj taká vie byť rely.

Tibor Szabosi;v3i9464.jpg

Svoje si užila aj posádka tímu L Racing Maroš a Katka Kysuckí. Ich Mitsubishi Lancer EVO IV vytrápila technická porucha a napokon aj defekt. Súťaž však dokončili na 4. mieste triedy 3 a 12. celkovo.

Tibor Szabosi;v3i8974.jpg

Stálice tímu ženská posádka Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou taktiež dokončili košickú súťaž s Renaultom Cliom v triede 8. Bez významnejších drám si došli do cieľa na treťom mieste vo svojej triede.

Tibor Szabosi;asf-4720-3.jpg

Maroš Kysucký: "Hneď na prvej RS Jahodná sme zajazdili 9. najlepší čas celkovo a držali sme sa potom v prvej desiatke. V druhom kole Jahodnej som počul, že motor zmenil zvuk, no na ďalšej RS sme už nemali výkon a odpálilo nám tesnenie turba. Ďalšie 4 RS sme šli bez turba a prepadli sme sa. Ružín som pre istotu prešiel ako voľný prejazd na smerovkách, no neskôr som dostal od tímu príkaz, aby sme pozapínali všetky systémy pred poslednou krátkou RS Bankov. Chalani to napokon opravili. V nedeľu sme sa naháňali o 3. miesto našej triedy. Verili sme si, priblížili sme sa konkurencii na 5 sekúnd. Žiaľ, dostali sme pomalý defekt, až sa nám napokon predná ľavá pneumatika doslova rozletela na kusy. Nechcel so však meniť koleso uprostred RS ako v Trebišove. Skúšku sme dokončili s minútovou stratou, tá ďalšia - posledná už bola v poriadku. S Mitsubishi sa mi jazdí dobre, skúšky boli pekné a zaujímavé."

Martin Paľov;ik8a9599-1.jpg

Michaela Debnárová: "Rally Košice je už klasika a jedna z najdlhších a najzaujímavejších súťaží sezóny. Je to jedna z našich doslova domácich súťaží a chceli sme ju dokončiť na dobrom mieste a hlavne si ju celú poriadne užiť. S Luciou sme sa preto pustili do bojov hneď od začiatku. Išlo sa nám dobre a auto fungovalo výborne, za čo veľká vďaka patrí chlapcom z Minařík Racing. V nedeľu na prvej Bogote nasledoval povinný voľný prejazd po havárii jedného z vozidiel. Celkovo môžeme byť po Rally Košice spokojné, absolvovali sme celú sezónu a tešíme sa tiež z množstva nezabudnuteľných zážitkov. Ďakujem Lucke za skvelú prácu po celý rok a samozrejme pánovi Liptákovi a tímu L Racing za celú sezónu."

Martin Paľov;ik8a0430.jpg

Ján Lipták: "Oficiálna motoristická sezóna je v našom tíme na konci. Ďakujem všetkým posádkam rely a jazdcom v pretekoch do vrchu za skvelú reprezentáciu a dosiahnuté výsledky. Nič z toho by nebolo možné bez usilovnej práce celého tímu - syna Petra, našich mechanikov a samozrejme partnerov tímu. Čaká nás asi ešte nejaké to malé mimosezónne podujatie, no hlavne množstvo práce, ktoré v profesionálnom tíme nikdy nekončí."

Tibor Szabosi;v3i1195.jpg

oktober.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri