Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Špičkový výkon KL Racing Rally Teamu na Dobšinskej zime

Wednesday, 11. 02. 2015 - 08:39, Miroslav Majláth   

Špičkový výkon KL Racing Rally Teamu na Dobšinskej zime

Pravé zimné podmienky pripomínajúce už o pár dní štartujúcu Rally Sweden, sneh, ľad, ale aj množstvo súťažiacich, medzi ktorými predviedla špičkový výkon dvojica posádok KL Racing Rally Teamu.


Tibor Szabosi;sf-5546.jpg

Dobšinská zima 2015 sa naozaj vydarila. Množstvo snehu ležiaceho nielen na rýchlostných skúškach, ale aj všade navôkol, snehové mantinely, ktorými sa môže v rámci svetového rally šampionátu hrdiť iba Rally Sweden, ale aj vozidlá obuté do špeciálnych pneumatík s hrotmi. To všetko mali možnosť diváci zažiť počas uplynulého víkendu iba v Dobšinej.

Tibor Szabosi;sf-5554.jpg

Na štart jedinečného podujatia sa z prihlásených 84 súťažiacich nakoniec postavilo celkovo 79. Úctyhodný počet, ktorý môže Dobšinej závidieť nejedno rally podujatie zaradené do slovenského šampionátu. Medzi touto svorkou vlkov, snažiacou sa na jednotlivých testoch dosiahnuť čo možno najrýchlejší čas už od začiatku medzi najrýchlejšími dominoval Vlastimil Majerčák na Subaru Impreza STi R4, ktorému sa dostalo cti, že mu rozpis zo sedadla spolujazdca čítal primátor mesta Dobšiná, ale aj jeden z najlepších spolujazdcov na Slovensku, Ján Slovák. 

Tibor Szabosi;sf-6969.jpg

„Náš primátor opäť ukázal, že svoju robotu sto percentne ovláda nielen pri riadení mesta Dobšiná, ale aj na sedadle spolujazdca. Jeho diktát bol presný a aj jeho zásluhou sa mi podarilo zaradiť sa hneď od začiatku súťaže medzi najrýchlejších. Dosť ma prekvapil Maďar Lencse, ktorý sa ukázal ako veľmi rýchly. Ak by som mal zhodnotiť súťaž po jednotlivých rýchlostkách, prvá bola OK, vyhrali sme ju. Na druhej, čo je moja obľúbená Podkova sme robili po menších haváriách pred nami jazdiacich vozidiel úlohu čističov, čo nás trochu zbrzdilo, no stále sme boli vo vedení medzi slovenskými posádkami. V záverečnej dvojici testov si myslím, že sme išli až veľmi opatrne, čo ma dosť štve, keďže sme súťaž dokončili na druhom mieste, s iba necelých 1,8 sekundovou stratou. Asi sme predsa len mali ísť trochu tvrdšie. Nevadí, aj druhé miesto je v tak ťažkej konkurencii výborné, navyše ma nesmierne teší, že aktuálny majster Maďarska, Miklós Kázár skončil až za nami. Rád by som aj touto formou poďakoval všetkým, ktorí priložili ruku k organizácii Dobšinskej zimy 2015. Trať bola upravená perfektne, do Dobšinej prišlo veľmi veľa divákov, bola tu naozaj neskutočná atmosféra," opísal svoje pocity Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;sf-5606.jpg

Tomáš Kukučka so spolujazdcom Radovanom Moznerom mladším, jazdiaci v rámci Dobšinskej zimy na vozidle Mitsubishi Lancer EVO VI mali rovnako ako Vlasto s Janom ambície dojazdiť v rámci tejto súťaže na pódiovom umiestnení. Človek však niekedy mieni, ale technika mení a presne toto platilo aj v prípade Kuka a Moziho.

Tibor Szabosi;h7p6193-5.jpg

„Hneď po štarte do prvej rýchlostnej skúšky nám ostal zaseknutý plyn na maxime, čo ma dosť rozhodilo. Hovorí sa síce, že kto chce vyhrávať musí pridávať naplno, jazdiť však s neustále pridávajúcim autom sa dá ťažko. Poruchu sme sa síce snažili ihneď na prejazde odstrániť, no nepodarilo sa nám to. Na štarte dvojky sa mi predsa len podarilo Mitsubishi dostať do normálnych otáčok, ale opäť hneď po štarte vybehli na maximum a takto sa to opakovalo na každom teste. V cieli z toho bolo síce slušné piate miesto absolútneho poradia, ale od štvrtého miesta nás delilo iba 55 tisícin sekundy a to ma naozaj dosť štve. Keby som toto bol tušil, určite by som ich na trati niekde našiel. Čo sa týka môjho spolujazdca, Radovana Moznera mladšieho, Podkova bola asi naša prvá vážna skúška a musím povedať, že to fungovalo perfektne, všetko mi dával presne tak, ako som potreboval. Myslím si, že z neho už vyrástol výborný spolujazdec a teším sa na sezónu. Myslím, že náš výkon mohol byť o poznanie lepší, k tomu by sme však potrebovali mať šotolinový podvozok, motor bez restriktora a navyše by nás musela obísť už spomínaná porucha. Na druhej strane musím konštatovať, že súťaž, napriek faktu, že patrí do skupiny mini rally bola pripravená perfektne a podmienky boli ideálne,"
opísal problémy s ktorými sa morili počas Dobšinskej zimy Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;sf-5525.jpg

Veľkú spokojnosť s vystúpením dvojice rally posádok na Dobšinskej zime vyjadroval aj manažér KL Racing Rally Teamu, Marek Lokaj: „Podaril sa nám super začiatok tohtoročnej sezóny. Chalani ma dosiahnutými výkonmi potešili. Moja vďaka patrí nielen partnerom nášho tímu, ale aj organizátorom za špičkovo pripravenú súťaž. Teraz nás čaká test dvojice Subaru Impreza WRC s ktorými sa divákom predstavíme koncom mesiaca na Rally Eger."

Tibor Szabosi;sf-6724.jpg

kl-racing-reklamni-partneri-2014-november.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri