Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Videá: Solberg si zalietal, Loeb jazdí na čom sa dá

Thursday, 14. 07. 2011 - 13:14, Katarína Ďurecová   

Videá: Solberg si zalietal, Loeb jazdí na čom sa dá

Petter Solberg sa pred pár dňami zúčastnil zaujímavej akcie vo Švajčiarsku v meste Buochs s miestnym leteckým klubom. Solberg sa pri tejto akcii preletel na lietadle i v lietadle a taktiež si vyskúšal skydiving.

„Spravili sme zopár šialených vecí. Ako prvé sme sa preleteli v lietadlách, vo vzduchu nás bolo sedem na raz. Leteli sme hore, dole i hlavou dole pri sile 6,8g", hovorí Petter Solberg, ktorý si potom vyskúšal let lietadlom i v netradičnej polohe - bol upevnený v strede na krídle: „Boli sme vysoko a leteli sme veľmi rýchlo, bol to úžasný pocit - naozaj sa mi to páčilo."

Ešte pred samotným skydivingom, ktorého sa Petter Solberg zúčastnil i zo svojou ženou Pernillou, si majster sveta z roku 2003 na chvíľu vyskúšal i pilotovanie lietadla: „Skydiving bol skutočne super. Z lietadla sme vyskočili vo výške zhruba 4000 metrov, asi minútu sme padali voľným pádom a potom našťastie zafungoval padák. Bol to dobrý pocit. Veľmi sa mi páčilo i akrobatické lietadlo, bolo veľmi pôsobivé a výborne reagovalo na riadenie", zakončuje Solberg rozprávanie o jednej z tých netradičnejších sponzorských akcií. Pozrite si video:

Willy Weyens;solberg-d341.jpg

Sébastien Loeb si síce žiadne lietadlo nevyskúšal (ale zrejme sa poriadne preletel na svojej helikoptére, na ktorej sa prepravuje vždy, keď sa to dá), ale za to stihol testovať Superbike z dielne KTM RC8 R a dosahoval že vraj veľmi slušné časy. Naposledy Loeb testoval predchádzajúcu verziu KTM RC8 a tento test sa odohral v roku 2009, jeho spolupráca s KTM však trvá už od roku 2006.

Okrem toho si Loeb vyskúšal i elektrickú motokáru v rámci proma na podujatie ERDF Masters Kart, ktoré sa odohrá v zime 10. - 11. decembra v parížskej štvrti Bercy. Jedná sa o motokárové preteky a okrem Sébastiena Loeba by sa v Bercy mali ukázať i jeho tímový kolega Sébastien Ogier a ďalší jazdec Citroenu Kimi Raikkonen. Pozrite si krátke video z Loebovej jazdy:

sebastienloeb.com;



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri