Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

ŠOK Z MARANELLA!!! Marchionne je mŕtvy!

Wednesday, 25. 07. 2018 - 12:54, Ľuboš Kašický   

ŠOK Z MARANELLA!!! Marchionne je mŕtvy!

Dnes vo veku 66 rokov zomrel v nemocnici v Zurichu talianský Kanaďan Sergio Marchionne. Ešte minulý týždeň bol najvyšší šéf Fiatu, Ferrari a Maserati!


V sobotu nás zaskočila oficiálna správa z Maranella, ktorá uvádzala, že zo zármutkom musela najvyššia rada uvoľniť z funkcie prezidenta Ferrari Sergia Marchionneho a na jeho miesto dočasne posadili Johna Elkanna, kým v nasledujúcich dňoch neprebehne správna rada a tá do funkcie nevymenuje ako CEO Louisa C. Camilleriho.

marchionne.jpg

Všetci sme sa čudovali nečakanou informáciou, no v Maranelle človek nikdy nevie. Postupne sa však začali vynárať informácie, ktoré naznačovali, že workoholic Marchionne bol silný fajčiar a dobehla ho rakovina! Informácie boli samozrejme dobre strážené a tak sa len môžeme domnievať, že začiatkom týždňa podstúpil operáciu, no ani tá už ho nedokázala zachrániť.

fer-vetel.jpg

Právnik Marchionne prišiel do Fiatu v roku 2004 po smrti Gianni Agnelliho a postupne sa dostal do čela spoločnosti Fiat Chrysler. Pod Fiat patrí aj Ferrari a tak sa po odchode Luca Montezemolla v roku 2014 Marchione stal aj prezidentom Ferrari. Vďaka nemu prebehla v Maranelle poriadna čistka a prišiel Seb Vettel. Dnes sú monoposty Ferrari rovnocenné s Mercedesom v súboji o majstrovský titul, ktorý by sa po rokoch mohol vrátiť do Fiorana.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri