Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Snežné radovánky v Dobšinej s Igorom Drotárom

Friday, 13. 02. 2015 - 19:11, Martin Trenkler   

Snežné radovánky v Dobšinej s Igorom Drotárom

Uplynulý víkend zaplnili priestor okolo rýchlostných skúškok na "Dobšinskej zime" davy fanúšikov z celého Slovenska. Mestečko Dobšiná, známe predovšetkým pretekmi do vrchu, tentokrát navštívilo množstvo posádok rally na tejto mimosezónnej súťaži. Priniesli si so sebou aj špeciálne úzke pneumatiky s hrotmi, vďaka ktorým vykúzlili tie najatraktívnejšie prejazdy na zasneženom povrchu. Túto veľkú zimnú šou navštívili aj Igor Drotár s Vladom Bánocim, s Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;sf-6470.jpg

Slovenská história rally pozná aj zimné súťaže, spadajúce do národného šampionátu. Tie sa však už dlhšie nejazdia, no slovenskí fanúšikovia napriek tomu nemusia vycestovať do Švédska, aby zažili extrémne športové výkony na zasnežnom povrchu. Trate okolo Dobšinej doslova zahltili davy a znovu tak ukázali, že motoristický šport má v tejto krajine obzvlášť veľkú popularitu. Ako sa vyvíjala jednodňová súťaž z pohľadu Igora Drotára? Slovo má tento skúsený prešovský pretekár:

"Domáca prešovská súťaž Liqui Moly Winter Cup nám veľmi nevyšla kvôli defektu a poruche, no tešil som sa, že si to vynahradím v Dobšinej. Privítali nás fantastické zasnežené trate. Navyše sa tam zišla aj skvelá konkurencia - doslova stredoeurópska špička. Posádky boli dobre pripravené, okrem snežných gúm a hrotov mali aj podvozok presne nastavený na takýto typ vozovky, čo nám žiaľ nevyšlo: tím nám avizoval už vopred, že nám dokážu poskytnúť len zmäkčený asfaltový podvozok. Ráno sme urobili jeden tréningový prejazd a potom sme už šli na ostro. Bolo to viac uskákané, než som očakával. Napriek tomu som si zajazdil veľmi dobre a auto fungovalo skvele. Jazda na hrotoch je navyše neopísateľná a zaujímavá. Spokojne mohli usporiadatelia dať aj dve kolá jázd, určite by to každého potešilo. V tej silnej konkurencii sme skončili napokon štvrtí absolútne, no prví s „asfaltovým" podvozkom. Veľmi milo ma prekvapil aj divácky záujem: videl som tam autá z celého Slovenska. Počasie zohralo tiež svoju rolu, keďže bolo krásne slnečno. Verím, že sme nesklamali fanúšikov, snažili sme sa zajazdiť náš štandard. V priebehu jedného-dvoch týždňov dáme verejnosti na známosť, s akými autami tento rok odštartujeme, a na ktorých súťažiach a pretekoch nás diváci uvidia. Tak či onak, priaznivci motoristického športu budú mať skvelú príležitosť vidieť autá, ktoré patria medzi absolútnu svetovú špičku."

Martin Trenkler/Race Pro Media

Tibor Szabosi;sf-6459.jpg

Tibor Szabosi;sf-6624.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri