Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Smeruje Rovanpera do Toyoty?

Thursday, 27. 06. 2019 - 13:55, Ľuboš Kašický   

Smeruje Rovanpera do Toyoty?

Zaujímavú správu včera priniesol server motorsport.com, ktorý podľa zaručených zdrojov tvrdí, že Kalle Rovanpera opustí Škodu Motorsport a prejde do Toyoty!

 

Samozrejme, že všetky zainteresované strany túto informáciu popierajú, no faktom je, že Rovanperova zmluva končí na konci prebiehajúcej sezóny a Škoda Motorsport tlačí najmladšieho továrenského pilota súčasnosti k titulu majstra sveta v kategórii WRC2. „Škoda je pre Kalleho veľmi dobrá. Veľa tu natestoval a veľa sa naučil. Prichádza však čas ísť ďalej,“ nechal sa počuť Rovanperov manažér Timo Jouhki pred kolegami z motorsport.com. „Chceli sme vidieť ako bude Kalle fungovať v továrenskom tíme, ako to zvládne fyzicky aj psychicky, ako bude schopný pracovať s rozpisom, či zvládať médiá. Myslím si, že vo všetkých oblastiach urobil veľké pokroky. Cieľom bolo získať skúsenosti a do konca sezóny dokončiť každú súťaž.“

sp-9582kalle.jpg

Šéf Toyoty, Tommi Mäkinen však vraví, že rozprávať sa o pretekároch na ďalší rok je ešte priskoro. Pripustil však, že už o tom premýšľa. Rovanpera už Yaris WRC testoval ešte v roku 2017. „Ak by sezóna pokračovala ďalej tak, ako doteraz, tak si myslím, že môžeme uvažovať o silnejšom aute,“ pripustil osemnásťročný Fín.

ap-leg2-kalle.jpg

Niektoré zdroje vravia, že okrem Toyoty sa o Rovanperu už zaujímajú aj v M-Sporte a Hyundai. Jediný, kto neprejavil záujem je Citroen, ktorý aj v nasledujúcej sezóne 2020 ostane s Ogierom a Lappim. Ako sa však škatule začnú hýbať, to ovplyvní veľmi aj rozhodnutie Otta Tänaka, či zostane v Toyote.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri