Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

SLOVNAFT RALLY 2008 – Do štartu ostávajú štyri dni

Monday, 19. 05. 2008 - 11:13, T. Szabosi   

SLOVNAFT RALLY 2008 – Do štartu ostávajú štyri dniUž tento týždeň Bratislava opäť po roku ožije automobilovou súťažou. SLOVNAFT RALLY BRATISLAVA 2008 hlási štart už o štyri dni dni. Dnes je už známy aj konečný zoznam prihlásených. Počet prihlásených posádok sa zastavil na čísle 54 a okrem Slovenska na piatich ďalších krajinách Európskej únie.


Tibor Szabosi;1t1u7532.jpg

Medzi prihlásenými posádkami nájdu diváci jedného jazdca s prioritou FIA B - Jozef Béreš jr. s vozidlom Fiat Abarth Grande Punto S2000 jazdiaci za TEMPUS STYLLEX a troch jazdcov s národnými prioritami: na jedinom vozidle kategórie WRC jazdí Igor Drotár (Slovakia Rally System, vozidlo Škoda Octavia WRC), druhý je Peter Gavlák (ARC Slovakia Team) a Jaroslav Orsák (Penský) – obaja Mitsubishi Lancer EVO IX. Okrem jazdcov s prioritami budú mať diváci určite možnosť pokochať sa krásnymi prejazdmi aj ostatných posádok.

Tibor Szabosi;1t1u5144.jpg

Veď v štartovom poli nebude chýbať ani druhé vozidlo kategórie S2000 – Fiat Abarth Grande Punto v rukách poľského jazdca Grzegorza Grzyba z FIAT – RUFA Rally Teamu, či plejáda vozidiel triedy N4 v rukách českých jazdcov Petra Trnovca (TT-DI ANREA LUPO Racing T.), Jaromíra Tomaštíka (JT RÍHA Group Rally Team), Silvestra Mikulaštíka, či László Hankóa (Tre-Car Motorsport SE) s Andrásom Hadikom (Hadik Rallye Team), ktorí prichádzajú do Bratislavy od našich južných susedov, ale aj domácich jazdcov Lukáša Lapdavského (DESTRUKPROJEKT Racing) a Jaroslava Melichárka.

Tibor Szabosi;1t1u5239.jpg

V triede A8 sa predstavia Mário Csente (JMP RACING TEAM) s Ivanom Mutňanským (Penský) a Janom Liptákom, ktorého tím L Racing, prihlásil do Bratislavy až tri súťažné posádky. Tri posádky postavil aj tím KOP-STAV a ARC Slovakia. Sekundovať im budú maďarskí jazdci David Botka (FRT) a József Molnár (Technoteam), či Rakúšan Karl Rumpler.

Tibor Szabosi;1t1u7966.jpg

Boje o body v triede A7 bude bojovať štyri posádky – Kapušanský (WR Motorsport), Pospíšil (POSPA RALLY TEAM), Kysucký (FUCHS Racing Team) a Maďar Gaspár (Hadik Rallye Team).

Tibor Szabosi;1t1u7391.jpg

V triede A6 sa medzi prihlásenými posádkami predstaví v našich končinách úplne nová francúzska posádka Laurent Viana – Isabelle Galmiche na vozidle Citroen C2 R2 MAX, ktoré, tak ako jeho posádka bude mať na Slovensku premiéru. Samozrejme do triedy A6 patria aj veľmi atraktívne vozidlá kategórie S1600, ktoré uvidíme v rukách Poliaka Rzežnika, domáceho Jara Homolu (Team Citroen Slovakia) a Michala Ballaya (ARC Slovakia) a Maďara Baracskaia (BA - RO Motorsport). Triedu A6 dopĺňajú Kupec (2M Racing), Juhász (KOP – STAV) a Hošťák (JMP RACING TEAM).

Tibor Szabosi;1t1u8396.jpg

Triedu A5 zastupuje Gabriel Molnár na Škode Felícia (Marbet Racing Team). V N3 sa predstavia Eliáš (KOP – STAV) s Krupkom a Kiseličkom (N&K Racing Klub). Triedu N2 zastupujú István Radó (DESTRUKPROJEKT Racing), Rasťo Chvála (JMP RACING TEAM) a Martin Vaško (Kladivo Racing) a v N1 sa predstavia Nagy (MR AUTOSPORT Košice), Šamo (KOP-STAV), Stoklas (AOS KLUB POPRAD) a Lipták ml.(L Racing).

Tibor Szabosi;1t1u7405.jpg

Divákov na bratislavských rýchlostných skúškach príde zabávať aj Tomáš Ondrej štartujúci v triede F12 spoločne s Keszim (obaja L Racing), Rusňákom (Hecho Trans,), Bálintom a Greguškom (ARC Slovakia). Dvojica súťažiacich sa predstaví v triede F11 – Knapek a Ivanko (BETI Racing Team).

Tibor Szabosi;1t1u8118.jpg

Triedu F9 zastupuje len Gabriel Szenderák (Elsat-Gabriel Szenderák). Veľkú pozornosť divákov si zaslúži aj skupinka historikov, veď na prejazdy Jozefa Béreša st. (BETI Racing Team) čakávajú pri rýchlostných skúškach davy divákov. S Bérešom v skupine budú o body bojovať aj Kravárik, Bláha (SAS Zlín) a Kubíček.

Tibor Szabosi;1t1u7411.jpg

Súťaž štartuje v piatok 23.mája 2008 o 17,30 hodine. V rámci prvého dňa sú na pláne 3 zahrievacie rýchlostné skúšky o dĺžke takmer 20 kilometrov. V rámci druhého dňa na posádky čaká ešte stovka veľmi náročných „ostrých“ kilometrov. Prvú posádku na cieľovej rampe pri Shopping Palace na Zlatých pieskoch uvítajú prítomní diváci v sobotu 24.mája 2008 o 17 hodine 30 minúte.

Miroslav Majláth





Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri