Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenské auto vybojovalo na belgickom okruhu 3. miesto v prvom preteku tejto sezóny

Monday, 23. 04. 2012 - 15:46, Daniel Mandzi   

Slovenské auto vybojovalo na belgickom okruhu 3. miesto v prvom preteku tejto sezóny

Slovenské auto vybojovalo na belgickom okruhu 3. miesto v prvom preteku tejto sezóny. Úspešný štart pre NEW GENERATION projekt!

Nový česko-slovenský tím Praga racing má za sebou úspešnú premiéru v tomto ročníku populárneho seriálu Dutch Supercar Challenge. Na okruhu v belgickom Zolderi vybojovali na novom racingovom špeciály Praga R4S vynikajúce tretie miesto. Pretek bol skúškou jazdcov, aj techniky. Po prvý krát totiž auto poháňal nový celohliníkový motor z vlastnej konštruktérskej dielne PRAGA Motors. Za volantom navyše dosali šancu mladé jazdecké talenty z projektu New Praga Generation, ktoré vyrastajú na Slovakia Ringu.

mat1506x.jpg

Hoci to bol pretek plný noviniek, tím nie je v Belgicku žiadnym nováčikom. Slovenskí jazdci hájili naše farby na tomto okruhu už v roku 2010, vtedy ešte v rámci tímu Race4Slovakia s prvým autom z vlastnej konštruktérskej dielne - Attack R4. Po spojení s českou značkou Praga získal racingový tím nové možnosti rozvoja. Výsledkom je racingový špeciál Praga R4S, s úplne novým vlastným motorom H8S.

mat1580x.jpg

Okruh sa stal svedkom úspešnej spolupráce skúseností s mladíckou dravosťou. Na Prage R4S totiž v úspešnom nedeľnom preteku jazdili dvaja pretekári - ostrieľaný Holanďan Danny van Dongen a len 19 ročný Rakúšan Simon Wagner. Je to talent, ktorý vyrastá v racingovom programe na Slovensku. Vďaka hlavným sponzorom programu NEW GENERATION - PRAGA Cars a Slovakia Ringu, majú šancu mladé jazdecké talenty napredovať a rásť zo sveta motokár priamo na profesionálne racingové podujatia. Tí najlepší mladí jazdci potom majú šancu získať miesto priamo v racingovom tíme Praga racing.

mat1508x.jpg

Naši mladí jazdci pritom nezačali najlepšie. V sobotnom preteku po riskantnom predbiehacom manévri vyletelo auto z trate, a tak sme na nedeľný pretek vyrážali z posledného miesta. Danny van Dongen však predviedol úžasnú stíhaciu jazdu a suverénnym spôsobom sa prepracoval dopredu. Po malom zaváhaní v boxoch auto preberal mladý Simon Wagner, ktorý pokračoval v dravej jazde a súperom ukazoval chrbát, aby napokon prešiel cieľovú rovinku na konečnom treťom mieste. Zvíťazil Team RaceArt na Corvette C5R, druhý skončil Speedtec Motorsport ViperGT2. Tento pretek bol hlavne o zvykaní si na nové auto, správanie sa a výdrž motora, jazdci potrebovali auto dostať „do tela."

mat1618x-1.jpg

„Je to viac ako úspešný začiatok. Bola to skúška - motora, auta, jazdcov, nového tímu a v nej sme uspeli. Víkendové výsledky potvrdili to, v čo sme pred začiatkom sezóny verili - že táto nová racingová zostava má na to, aby zamiešala karty na európskych racingových okruhoch," zhodnotil pretek tím manažér Dušan Malý.

mat1549x.jpg

Všetkých v PRAGA Cars teraz čakajú nabité dni vyhodnocovania, dolaďovania a testovania novej Pragy R4S tak, aby sa už na najbližšom preteku v holandskom Zandvorte náš tím mohol znovu pobiť o pódiové umiestnenie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri