Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

SLOVAKIA RING a víťazi sezóny 2018

Wednesday, 28. 11. 2018 - 10:40, Public relations   

SLOVAKIA RING a víťazi sezóny 2018

Prvý permanentný pretekársky okruh SLOVAKIA RING nedávno ukončil svoju deviatu sezónu. Automotodróm pri Orechovej Potôni slávnostne otvorili ešte v roku 2009 a preto bude nasledujúca sezóna jeho jubilejná desiata. V tomto jesennom období si však ešte pripomenieme históriu, ktorá sa u nás písala tento rok.

Sezóna 2018 odštartovala na okruhu SLOVAKIA RING takpovediac bez motorov - stokilometrovými cyklistickými pretekmi Bike Attack 100 (18.3.) na klasickom 4. variante okruhu s dĺžkou 5922 metrov. Okruh SLOVAKIA RING disponuje množstvom kombinácií rýchlostnej dráhy, čo umožňuje viacero aktivít naraz. Ajpreto je okruh čoraz obľúbenejším miestom pre firmy a automobilových výrobcov. Využívané sú pravidelne všetky časti areálu (každá s možnosťou umelého osvetlenia) - vrátane Centra bezpečnej jazdy a vynoveného off-roadového areálu.

Martin Trenkler;ren3992.jpg

SLOVAKIA RING tento rok otvoril tiež Vojenské múzeum, vedľa spomínaného off-roadu. Návštevníkom ponúka ukážku vyradenej vojenskej techniky bývalej československej armády, vrátane tankov a vrtuľníkov.

Autodróm získal v lete vyššiu okruhovú licenciu FIA triedy 2 (z triedy 3). Súčasťou nutných zmien bolo dobudovanie spomaľovacej šikany v zákrute č. 9. SLOVAKIA RING tak môže hosťovať väčšinu medzinárodných pretekárskych seriálov, s výnimkou Formuly 1 a Formuly 2.

Martin Trenkler;ren3435.jpg

Prvé tohtoročné podujatie rýchlych kolies a burácajúcich motorov patrilo relykrosovej trati SLOVAKIA RINGU: už po štvrtýkrát v histórii sme privítali OMV MaxxMotion Stredoeurópsku trofej FIA v relykrose (24.-25.3.). Krátke, no o to napínavejšie preteky na kombinácii asfaltovej a šotolinovej trate vyhral v absolútnom hodnotení (a v triede Supercars) Rakúšan Alois Höller.

Jeden z vrcholov sezóny bola osemhodinovka Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov motocyklov (FIM EWC) 12. mája. 8 Hours of SLOVAKIA RING vyhral po 224 kolách tím YART - YAMAHA. V triede Superstock dominoval tím Yamaha Viltais Experiences. Súčasťou víkendu boli Majstrovstvá sveta sajdkár.

Martin Trenkler;ren4746.jpg

Onedlho na to ohlásil SLOVAKIA RING nečakaný supervíkend Majstrovstiev Európy ťahačov FIA ETRC so Svetovým pohárom cestovných automobilov FIA WTCR. Oba špičkové seriály sa napokon u nás predstavili 13. až 15. júla pod spoločným názvom "Race of Slovakia". Troje pretekov cestovných automobilov a štvoro pretekov ťahačov ponúkli nabitým tribúnam SLOVAKIA RINGU množstvo napínavej akcie. Z víťazstiev vo WTCR sa tešili napokon Pepe Oriola, Gabriele Tarquini a Norbert Michelisz. Ťahačom pre zmenu dominovali víťazi Antonio Albacete, Shane Brereton, Jochen Hahn a Norbert Kiss. Tarquini a Hahn sa na konci sezóny stali šampiónmi.

Najtradičnejšia OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu ukázala opäť najlepších jazdcov, tímy a autá stredoeurópskej zóny (17.-19.8.). Najväčší záujem budila opäť divízia D4 s bohatým obsadením. Oba víkendové šprinty D4 s objemom motorov nad 2000 cm3 vyhral nepremožiteľný Poliak Marcin Jedlinski (Audi R8 LMS), ktorý napokon zvíťazil aj vo vytrvalostných pretekoch. Víťazstvá však neprišli bez bojov a deviata Veľká cena SR na okruhu SLOVAKIA RING priniesla naozaj množstvo akcie a drámy.

Tibor Szabosi;c30i1223-15.jpg

Cena Slovenska preteky cestných motocyklov predstavila 7. až 9. septembra nových šampiónov Slovenska. Medzi inými napríklad legendárneho Petra Duchyňu v triede Superbike, ktorý sa u nás predstavil aj počas FIM EWC.

Napokon klasická exhibičná Keskomobile Auto Show uzavrela deviatu pretekársku sezónu okruhu SLOVAKIA RING. Z víťazstva sa na tejto rely tešil opäť Poliak Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;asf-0025.jpg

SLOVAKIA RING pomaly uzatvára kalendár pre budúcu, jubilejnú desiatu sezónu. Ktoré podujatia ponúkne fanúšikom motoristického športu sa dozvieme čoskoro.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri