Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team smeruje na domácu Európu

Wednesday, 19. 07. 2017 - 18:21, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team smeruje na domácu Európu

Získavanie bodov nielen v rámci domácich majstrovstiev, ale aj európskych. To je cieľ slovenského národného kopcového tímu. Tie ďalšie bude zbierať počas nadchádzajúceho víkendu na Dobšinskom kopci.

Organizácia podujatia, následná reprezentácia Slovenska na pretekoch v Maďarsku a hneď na to štart na ďalšom z podujatí zaradenom do Majstrovstiev Európy, ale aj Slovenka pretekov automobilov do vrchu. To je posledný trojtýždňový program jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu.

Tibor Szabosi;c30i4985-8.jpg

Poďme sa spoločne pozrieť, kto sa na Dobšinskom kopci 2017 vo farbách bratislavského tímu predstaví.

V prvom rade to bude Jozef Béreš mladší, ktorý spoločne s monopostom Tatuus bude mať opäť zálusk nielen o body v rámci FIA Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu, ale aj o slovenské absolútne víťazstvo a navyše o body do českých kopcových majstrovstiev.

Tibor Szabosi;c30i7994-4.jpg

Hneď za ním sa zdolávať trať s formulou Tatuus Renault vydá Zvolenčan Denis Suja. Pre Denisa, ako kopcového nováčika, bude Dobšinský kopec premiérový a je iba na ňom ako sa mu podarí natrénovať a hlavne si zapamätať sled zákrut na 6810 metrov dlhej trati. Denis je rovnako prihlásený do všetkých troch majstrovstiev ako Ďodi Béreš.

Problémy so zapamätaním si trate v Dobšinej určite nebude mať Miro Čiliak, ktorý spoločne s historickou formulou Metalex MTX 1-06 tunajšie preteky absolvoval nespočetne veľakrát. Tento rok tu bude bojovať nielen o body do slovenských historických majstrovstiev, ale českých a hlavne do FIA Majstrovstiev Európy historických automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i5323-18.jpg

Okrem tejto trojice, ktorá ako už vieme sa predstaví v otvorených kopcových špeciáloch, sa diváci v Dobšinej môžu tešiť aj na ďalších jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu v uzatvorených, čiže takzvaných plechových vozidlách.

V skupine N, ale aj triede N+3000 si svoje sily s európskou, ale aj domácou konkurenciou zmeria Peter Florek s Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;c30i6509-5.jpg

V rovnakej skupine, iba o triedu nižšie, čiže v N-2000 bude na Dobšinskom kopci bojovať o body aj Peter Kacvinský s Renaultom Clio. Peter pritom bude bojovať iba v rámci slovenských a českých majstrovstiev.

Marek Foldi v Dobšinej už rovnako štartoval, ešte v rámci seriálu Slovenský kopcový pohár a zdá sa, že mu tunajší kopec zachutil, keďže tu vlani dosiahol na druhé miesto absolútneho poradia. Teraz sa predstaví spoločne s vozidlom Seat Leon Supercopa v rámci slovenských a českých majstrovstiev.

Tibor Szabosi;c30i6999-9.jpg

Petra Ambrúza, ako šéfa Slovak National Hill Climb Teamu sme si zámerne nechali až nakoniec. Peter bude bojovať s vozidlom Vauxhall Vectra ST v rámci troch majstrovstiev, čiže aj FIA ME PAV, aj MSR PAV, aj MČR PAV. Samozrejme jeho Vectra je ako obvykle na európskych podujatiach zaradená do triedy E2-SH -2000.

Tibor Szabosi;c30i5197-5.jpg

Dobšinský kopec 2017 štartuje v dňoch 21. - 23.7.2017. Podujatie je zaradené do Majstrovstiev Európy, ale aj Slovenska a Českej republiky pretekov automobilov do vrchu 2017. Jazdcov na historických vozidlách tu čakajú okrem súbojov o domáce body navyše aj súboje v rámci Majstrovstiev Európy historických vozidiel. Na sobotu 22.7.2017 sú plánované dve tréningové jazdy a na nedeľu dve „ostré", čiže súťažné jazdy, ktoré zároveň rozhodnú aj o konečnom umiestnení všetkých súťažiacich.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri