Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team do Zaluže v takmer kompletnej zostave

Thursday, 11. 05. 2017 - 18:58, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team do Zaluže v takmer kompletnej zostave

Druhé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu absolvuje Slovak National Hill Climb Team v takmer kompletnej zostave na kopci v poľskej Zaluži.

Plány národného kopcového tímu, ako už iste viete, boli trochu iné. Do Zaluže mala smerovať iba časť tímu, Jozef Béreš mladší s podporou Petra Ambrúza sa mal zúčastniť podujatí Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu v Portugalsku a Španielsku. Plány však zhatila zlomená Ďodiho ruka a tak sa tím presúva na podujatie Bieszczadski Wiścig Górski do Poľska.

Tibor Szabosi;asf-4503-1.jpg

Spomínaná zlomená kosť v ruke Ďodiho Béreša, zdá sa že sa hojí dobre a tak aj on figuruje v zozname prihlásených na druhé kolo slovenských kopcových majstrovstiev. Ak sa na štart postaví, určite poteší množstvo slovenských, ale aj poľských fanúšikov, keďže sa tak stane v spolupráci so špeciálom Tatuus. Toto vozidlo spolupráci s mladším Bérešom bude iste v Zaluži patriť medzi najrýchlejšie na trati.

Medzi najrýchlejšie by v poľskej Zaluži mohla patriť aj formula Tatuus, ktorú sme na kopcových tratiach mohli sledovať aj v minulom roku. Zatiaľ tomu však asi tak nebude, keďže práve s týmto vozidlom si svoju kopciarsku premiéru, ale aj premiéru vo formule užije najmladší člen tímu, Zvolenčan Denis Suja.

Tibor Szabosi;c30i6183-4.jpg

Keď už sme pri otvorených vozidlách, Slovak National Hill Climb Team do Poľska privezie aj ďalšiu formulu. Tou je Metalex MTX 1 - 06 s ktorou sa medzi Historikmi predstaví Miro Čiliak.

V plechových vozidlách bude Slovak National Hill Climb Team reprezentovať hneď štvorica jazdcov.

V prvom rade to bude šéf tímu, Peter Ambrúz. Jeho Vauxhall Vectra ST poznajú nielen fanúšikovia na Slovensku, ale aj v Poľsku a v podstate v celej Európe.

Tibor Szabosi;c30i6277-4.jpg

S Renaultom Clio do Poľska príde bojovať Peter Kacvinský. Veríme, že v tomto prípade už vozidlo bude poslúchať poriadne a Peter dojazdí až do cieľa.

V závere musíme spomenúť aj dvoch nových členov tímu, ktorými sú Pezinčania Pavol Jajcay a Marek Foldi. Túto dvojicu navyše čakajú premiérové preteky v rámci slovenského kopcového šampionátu.

Tibor Szabosi;asf-4009-1.jpg

Prvý menovaný sa mal divákom predstaviť v tohtoročnej sezóne s vozidlom Opel Calibra. To však po repase ešte nie je doskladané a tak sa v Poľsku Paľo predstaví s vozidlom Opel Kadett.

Marek Foldi spoločne s prechodom zo Slovenského kopcového poháru do veľkých majstrovstiev rovnako mení pretekársku techniku, pričom už v Poľsku sa predvedie so Seatom Leon Supercopa.

Tibor Szabosi;c30i3819-3.jpg

Jediným členom Slovak National Hill Climb Teamu, ktorý sa na poľskom kopci divákom neukáže, je Peter Florek a to aj napriek tomu, že jeho Mitsubishi Lancer EVO IX je na preteky pripravené. Žiaľ Peter má množstvo pracovných a rodinných povinností, ktoré mu v štarte v Zaluži zabraňujú.

Preteky Bieszczadski Wiścig Górski 2017 odštartujú počas nadchádzajúcej soboty a nedele ako dvoj preteky, pričom po oba dva súťažné dni budú mať diváci možnosť sledovať dvojicu tréningových a dvojicu súťažných jázd. O tom, ako sa darilo členom Slovak National Hill Climb Teamu vás budeme samozrejme informovať.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri