Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

Slalom pod štítmi Tatier vyhral Maroš Klika

Monday, 03. 06. 2024 - 08:34, Public relations   

Slalom pod štítmi Tatier vyhral Maroš Klika

Deň po skončení 51. ročníka LIQUI MOLY SLOVAKIA RALLYE TATRY 2024 sa konala na letisku Poprad – Tatry ďalšia vydarená motoristická akcia pod názvom 1. TATRANSKÝ RALLYE SLALOM. V malebnej kulise pod majestátnymi štítmi Vysokých Tatier vyhral za krásneho jarného počasia Maroš Klika na aute Subaru Impreza STI, ďalšie miesta na medailových stupňoch obsadili Marek Leško a Ľudovít Harsányi. V rámci exhibičných jázd sa predstavili Erik Cais z Českej republiky a víťaz tatranskej rally Róbert Kolčák.

tatry-slalom-foto-01-atmosfera.jpg

Automobilový slalom pod tatranskými horskými štítmi naviazal na Slovakia Rallye Tatry a bol súčasťou desaťdielneho seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v automobilovom slalome 2024. Organizátori z AOS klubu Poprad pripravili na popradskom letisku asfaltovú trať v dĺžke 1,1 km. Do celkovej klasifikácie sa započítavajú dve najrýchlejšie jazdy z troch meraných jázd. „Slalom je najdostupnejšou disciplínou v automobilovom športe a okrem pravidelných účastníkov umožňuje aj štart širokej verejnosti. Sme radi, že slalom prilákal značný záujem súťažiacich a tiež fanúšikov motoristického športu. Navyše nám prialo krásne počasie a premiérový ročník treba hodnotiť len ako veľmi vydarený,“ povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Tatranského rallye slalomu.

tatry-slalom-foto-02-cais.jpg

Víťazom sa nakoniec stal Maroš Klika, ktorý po prvej jazde figuroval až v tretej desiatke priebežného poradia. "Dojmy sú skvelé. Po prvom kole to na víťazstvo rozhodne nevyzeralo, pretože som dostal trestných 60 sekúnd. Ale je super, že sa počítali dve jazdy z troch, bolo to dobre zvládnuté, počasie bolo super. Trať bola šmykľavá, rozbitá, ale dobrá s rýchlymi aj technickými pasážami. Aj kvôli tomu som najprv dostal tých 60 sekúnd, pretože bolo treba veľmi dobre sledovať tie kužele. Ale inak to bolo super,“ pochvaľoval si Maroš Klika po dojazde do cieľa prvého ročníka Tatranského rallye slalomu.

tatry-slalom-foto-03-klika.jpg

Do celoročného hodnotenia MSR v slalome získavajú body len jazdci s celoročnou licenciou SAMŠ, medzi jazdcami bez licencie bol najrýchlejší Peter Ganoczy na vozidle Honda Civic Type R. Dodajme, že na štarte sa objavilo aj zopár jazdcov z tatranskej rally, ktorí si víkendový program v Poprade predĺžili o ďalší deň. Najlepšie si z nich viedol víťaz Slovenského Rally Pohára Marek Leško (Renault Mégane Coupé), ktorému tesne uniklo celkové slalomové víťazstvo. Medzi štyrmi juniormi bol najlepší Šimon Košťál (Citroën C2), medzi rovnakým počtom zástupkýň nežného pohlavia vyhrala Zdenka Frývaldská (Honda Civic).

tatry-slalom-foto-04-atmosfera.jpg

V rámci exhibičných jázd sa objavil na trati tatranského slalomu popredný jazdec seriálov FIA Majstrovstiev sveta WRC2 a Majstrovstiev Európy ERC Erik Cais z Českej republiky. Talentovaný jazdec zo Zlína zviezol výhercu súťaží na sociálnych sieťach podobne ako ambasádor a víťaz Slovakia Rallye Tatry Robert Kolčák. Klasifikovaných bolo celkom 30 jazdcov. Kompletné výsledky vrátane časov zo všetkých jázd nájdete na webovej stránke www.sams.sk

tatry-slalom-foto-05-harsanyi.jpg

1. TATRANSKÝ RALLYE SLALOM 2024 – konečné výsledky:

1. Maroš Klika (Subaru Impreza STI)                  3:22,443
2. Marek Leško (Renault Mégane Coupé)           3:23,926
3. Ľudovít Harsányi (Škoda 105 L)                      3:25,013
4. Peter Ganoczy (Honda Civic Type R)              3:25,234
5. Vladimír Gábriš (Audi S3)                                3:26,052
6. Patrik Magyar (Ford Fiesta Rally4)                  3:26,825
7. Ján Olejník (Škoda Felicia)                              3:27,554
8. Šimon Košťál (Citroën C2)                               3:27,634
9. Jakub Geroč (Peugeot 106)                             3:28,536
10. Damián Peko (Honda Civic Type R)               3:33,539

tatry-slalom-foto-07-magyar.jpg

Víťazi jednotlivých tried a kategórií:

S1: Ján Olejník (Škoda Felicia)
S2: Ľudovít Harsányi (Škoda 105L)
S3: Marek Leško (Renault Mégane Coupé)
S4: Maroš Klika (Subaru Impreza STI)

Junior: Šimon Košťál (Citroën C2)                                                                               

Ženy: Zdenka Frývaldská (Honda Civic)

tatry-slalom-foto-06-cais.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 51. LIQUI MOLY SLOVAKIA RALLYE TATRY 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
LIQUI MOLY Slovakia Rallye Tatry 2024

tatry-slalom-foto-09-kolcak-cais.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri