Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sládečkovci pred štartom Veľkej ceny Slovenska

Tuesday, 20. 08. 2019 - 12:55, Ľuboš Kašický   

Sládečkovci pred štartom Veľkej ceny Slovenska

Desiatykrát sa v závere rozpáleného augusta stretáva prakticky celá slovenská okruhová špička na Slovakia Ringu, aby oslávila sviatok spoločnej benzínovej vášne. Nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT nemôže chýbať.

 

Už tradičným augustovým vrcholom slovenskej motoristickej sezóny sa stáva Veľká cena Slovenska na Slovakia Ringu pri Orechovej Potôni. Po tom, ako si nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT odskočil otestovať svoj potenciál do rešpektovanej série Lamborghini Super Trofeo, sa teraz Filip a Samo Sládečkovci znova predstavia v pretekoch FIA CEZ – ESET V4 Cup Series, súčasťou ktorých je aj štvrtý podnik Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v šprinte a vo vytrvalostných pretekoch. „Preteky v Grobniku sme vynechali kvôli štartu v Belgicku. Sezóna je tak stále otvorená a veľa o našich plánoch do jej zvyšku napovedia naše výsledky na Slovakia Ringu,“ vraví Filip Sládečka. „Štart na domácich pretekoch je pre nás samozrejme prestížnou záležitosťou a pokúsime sa nesklamať našich kamarátov a fanúšikov, ktorí nás sem chodia podporovať.“

sl19-067.jpg

O 5922 metrov dlhej trati neďaleko Dunajskej Stredy veľa rozprávať netreba, pretože Nitrania ju veľmi dobre poznajú a množstvo najazdených kilometrov napovedá kroky v príprave a nastavení setupu. „Vieme do čoho ideme. Samozrejme, vždy môžu nastať nejaké nepredvídané zmeny okolností, no verím, že sme dostatočne pripravení a dokážeme zareagovať,“ pokračuje Filip, ktorý okrem štartu vo vytrvalostných pretekoch bude na Slovakia Ringu fungovať v pozícii šéfa tímu. „Nebudeme meniť osvedčený model pre túto sezónu. Samo bojuje o body v šprinte a ja pôjdem vytrvalostné preteky, ktoré sa na Slovakia Ringu jazdia ako dvojhodinovka.“ Presnejšie povedané sobotňajšie podvečerné vytrvalostné preteky sa vlastne delia na dva samostatné jednohodinové preteky, keď prvá hodina sa pôjde v rámci FIA CEZ a druhá hodina je pre štartujúcich v pohári Eset V4 Cup. Počas týchto pretekov je možnosť výmeny pneumatík, doplnenia paliva a striedania pretekárov. O výsledku bude rozhodovať stratégia, čo je rozdiel oproti dvom šprintom, ktoré budú oveľa intenzívnejšie (desať kôl) a rozhodovať sa bude len na trati.

r2-7917.jpg

„Na domáce preteky sa vždy teším,“ neskrýva nedočkavosť postaviť sa na štart ani mladší z bratov, Samo Sládečka. „Máme celkom dobre rozbehnutú sezónu a priebežné vedenie by sme si chceli doma upevniť. Naše auto je výborne pripravené a ak budeme mať aj potrebný kúsok šťastia, tak by to mohlo byť reálne.“ Nitrianske Lamborghini Huracan v špecifikácii Super Trofeo Evo (V10, 620 koní) má síce slabšiu aerodynamiku, ale na slovenskom okruhu ju dokáže kompenzovať svojou silou na dlhých rovinkách a rýchlych sektoroch. Rozhodne sa teda fanúšikovia tímu SLADECKA MOTORSPORT majú na čo tešiť. „Z Nitry do Orechovej Potône nie je ďaleko a tak všetkých vrelo pozývame, aby si urobili pekný výlet a užili spolu s nami super preteky,“ dodáva s úsmevom Samo Sládečka.

r-6942-1.jpg

Víkend na Slovakia Ringu začína v piatok 23.augusta tréningami a podvečernou kvalifikáciou na vytrvalostné preteky. V sobotu už pôjde do tuhého. Dopoludnia čaká na Sládečkovcov kvalifikácia a krátko po nej (už o 13.10 hod.) prvý šprint na desať kôl. Nabitý sobotňajší program zavŕšia dvojhodinové vytrvalostné preteky so štartom o 17.10 hod. Podobný program ako v sobotu, čaká na pretekárov a divákov aj v nedeľu 25.augusta. Dopoludnia sú kvalifikácie na druhé preteky a popoludní majú všetky série samotné druhé preteky. Tím SLADECKA MOTORSPORT sa predstaví v hlavnom podujatí so štartom o 14.10 hod. Predpovede meteorológov sú veľmi pozitívne a tak sa všetci máme na čo tešiť.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri